10 powerwoorden die je klanten opleveren

Vorige week gaf ik de pilot training ‘Het perfecte webinarscript’ voor klantwervende webinars. De positieve energie, het enthousiasme en de geweldige feedback van de deelnemers over de opzet en content was overweldigend #ifeelloved #thankyou

Tijdens de training bedachten we onder meer ijzersterkte titels voor de webinars die de deelnemers wilden gaan geven. In al je PR en (online) marketing zijn killer titels belangrijk. Zo wil je een lezer van je nieuwsbrief al triggeren in het onderwerpveld van de mail, je wilt dat de titel van je blog ertussenuit springt in de zoekmachines zodat dat je daardoor meer lezers krijgt van je blogs en je wilt dat je (betaalde) aanbod, lead magnet of freebie mega aantrekkelijk gevonden wordt. Dat doe je ook door er een geweldige titel voor te bedenken.

Daarom wil ik een aantal power woorden met je delen. Woorden die je kunt gebruiken om de titel van je webinar, blog of aanbod super verleidelijk te maken zodat het onweerstaanbaar wordt om niet in te gaan op wat je aanbiedt.

10 powerwoorden om klanten te verleiden op een rij:

1. Je/jij

Het woord “je/jij” wordt in copywriting vaak het nummer 1 woord genoemd om te gebruiken om te verleiden. Als mens willen we ons “aangesproken en betrokken voelen”. Je en jij kan bijvoorbeeld helpen bij het oproepen van een verlangen, het kan iets herkenbaar maken of heel direct een probleem blootleggen waarvoor we een oplossing willen. Gebruik het woord je/jij bijvoorbeeld als volgt:

“Wil je ook met gemak 1000 nieuwe volgers op Instagram krijgen?”

“Heb je last van hoofdpijn? Met deze 10 tips kom je ervanaf!”

2. Tips

Iedereen houdt van tips. En lijstjes/opsommingen werken erg goed zoals het voorbeeld hierboven. Omdat het zo leuk is, hier nog een voorbeeld:

“5 tips om beter te scoren in Google”

3. Gratis

Ook houdt iedereen ervan om iets gratis te krijgen. Het woord gratis in titels werkt erg goed.

“Gratis webinar: 5 tips om beter te scoren in Google”

Als je nieuwe klanten aan wilt trekken, is het zeker slim om een freebie te maken, een echte ‘lead magnet’ die je nieuwe klanten oplevert. Hoe kun je dat vorm geven? Je kunt bijvoorbeeld een e-book creëren waarin je waardevolle tips geeft die mensen gratis kunnen downloaden vanaf je site. Je kunt een gratis consult aanbieden of een gratis webinar zoals ik ook doe.

4. Ontdekken

Het woord “ontdekken” doet ook iets in ons brein. Ontdek zelf maar als je deze titel leest ;-)

“Ontdek 7 manieren om free publicity te krijgen”

5. Bewezen

We houden van alles dat bewezen is toch? Gebruik dit woord bijvoorbeeld als volgt:

“9 bewezen manieren om buikvet te verliezen”

Let er wel op dat je uitspraken ook bewezen zijn natuurlijk.

6. Verbeteren

“Verbeter je WiFi verbinding in een paar minuten.”

Niet alleen het woord “verbeter” is aansprekend maar ook de tekst “in een paar minuten”.

7. Snel

Alles wat ons tijd kan besparen en goede resultaten oplevert is interessant, toch? Zie dit voorbeeld en zeg zelf maar of het je aanspreekt:

“De snelste manier om je e-maillijst te laten groeien”

8. Doorbraak en doorbreken

Twee voorbeelden hoe deze twee woorden je potentiele klant super gaan aanspreken:

“Doorbreek de sleur in je relatie met deze simpele tips”

“Ontdek hoe je kunt doorbreken met Facebook marketing”

9. Beste

De beste als woord wekt nieuwsgierigheid op, zie hier:

“De beste manier om één kleur te dragen”

“Het beste social media advies dat ik ooit kreeg”

10. Hoe je…

Ok, dit is niet één woord maar deze twee woorden samen zijn ultra powerful. We willen allemaal leren hoe iets moet, dus wat vind je bijvoorbeeld van deze power titels:

“Hoe je binnen een week je pup compleet zindelijk maakt”

In deze zin zitten zelfs nog twee powerwoorden, namelijk “compleet” en “binnen een week” geeft snelheid aan. Daar houden we van, niet?

“Hoe je meer dan € 10.000 omzet genereert met een webinar”

De woorden “hoe je” tonen aan wat je kunt bereiken en dat je uitleg krijgt, hoe je dat doet. En als ambitieuze ondernemer willen we graag de geheimen kennen van mensen die al bereikt hebben wat wij ook graag willen bereiken. Daarom zijn “hoe je” twee mega powerwoorden als je jouw experttips deelt zodat anderen ook succes kunnen hebben. En natuurlijk is het noemen van een mooi geldbedrag ook al een powerwoord an sich.

Mijn Sparkle copywriting tip

Het laatste dat ik je mee wil geven, dit werkt namelijk bij mij erg goed, is dat als je een titel bedacht hebt, dat je er dan iets bij in je buik moet voelen als je hem hardop opleest. Je voelt een sparkle, iets in je buik maakt een vreugdespongetje. Als die er niet is, probeer het dan opnieuw en ga net zo lang door met nieuwe titels verzinnen en tweaken totdat je die sparkle wel voelt. Succes. You can do it!

Wat is de beste power titel die jij ook geschreven hebt of die je naar aanleiding van dit artikel hebt opgesteld? Deel het in een comment. Ik ben benieuwd en zal reageren op alle reacties en waar nodig je nog tips geven.