Vorige week was motivational speaker en auteur Gabrielle Bernstein in Nederland bij het Spirit Business Event. De Amerikaanse is onder meer te gast geweest bij Oprah en is regelmatig te zien in de Dr. Oz Show. Ik had het genoegen om een dag lang naar haar verhaal te mogen luisteren. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Ik kende Gabrielle alleen van naam, maar iets zei me dat ik erbij moest zijn. En ik was echt blij verrast. Wat is zij een inspirerende vrouw!

Ik deel graag een aantal inzichten (én bevestigingen) met je, die ik die dag heb gekregen, in de hoop dat het jou ook verder kan helpen met succesvolle PR en jezelf profileren.

Het leuke is dat Gabrielle en ik een beetje dezelfde achtergrond hebben: zij komt ook uit de PR. Zij begon haar carrière als pr-girl (zo noemt ze het zelf) en promootte vooral nachtsclubs. Ik ben ooit begonnen met het promoten van muziekevents en artiesten.

Gabrielle deelde het volgende:

When you believe in your message, everybody believes you.

Als jij gelooft in jouw boodschap, dan gelooft iedereen je. En niet alleen journalisten maar ook jouw ideale klanten.

Het is dus belangrijk om eerst in jezelf te geloven. Als je dat doet, dan gaan er deuren voor je open. En natuurlijk is het spannend als je iets nieuws op de markt brengt, of een nieuwe boodschap verkondigt, maar vanaf dag één moet je erin geloven. Dat is de eerste stap.

Gabrielle zegt dan ook:

Strengthen the ways in what you teach.

Werk aan het versterken van hoe je je boodschap verkondigt. Daar ben ik het zó mee eens.

Stel je wordt uitgenodigd om je verhaal te vertellen op de radio, maar je hebt je niet goed voorbereid of weet niet hoe je je het beste kunt voorbereiden. Dan haal je er niet het meeste uit. Dan verkondig je je boodschap niet op de meest overtuigende manier en vaak vergeet je ook nog eens een belangrijk aspect te noemen.

Omdat ik steeds ondernemers sprak die niet tevreden waren over hoe ze het interview gedaan hadden, heb ik de online training Succesvol media-interviews geven ontwikkeld. Tijdens deze training, leer je hoe je goed voorbereidt je boodschap zo krachtig mogelijk vorm geeft en hoe je het meeste haalt uit al je media-interviews: op de radio, tv, met de krant en (online) magazines.

Daarnaast deelde Gabby:

It is not about you, it’s about what you can mean to the world.

Spot on! Dus vraag jezelf eens af: Hoe draag jij bij aan een betere wereld? En dat hoeft niet iets heel groots te zijn. Alle kleine beetjes helpen. We hebben allemaal onze unieke talenten die we kunnen inzetten om anderen te helpen.

In mijn gratis PR-webinar zeg ik ook altijd: “Hoe kun jij die journalist helpen, in plaats van andersom.”

Als je denkt vanuit: hoe kan ik de ander helpen, in plaats van hoe kan die ander mij helpen, dan wordt die intentie aan het andere eind van de lijn gevoeld. Ik leer ondernemers zó denken, en als ze zo gaan denken en voelen dan scoren ze gratis publiciteit.

The desire to serve has to come first.

Nog een statement van Gabby. En ja, zo is het!

Door Gabrielle’s verhaal ben ik mijn missie nog sterker gaan voelen:

“Ondernemers die écht wat willen bereiken in deze wereld, in de schijnwerpers zetten.”

En nogmaals, dat hoeft niet iets groots te zijn: het kan simpelweg zijn dat je meer mensen wilt bereiken om te helpen met jouw coaching, of dat je de app die je ontwikkelt hebt aan de man wil brengen omdat die het leven van mensen zoveel makkelijker maakt, of dat je een boodschap hebt die je met zoveel mogelijk mensen wilt delen.

Interviewtje Stephanie Aukes door Laura Elsman over onze missie

Tijdens het event met Gabby kwam ik Laura Elsman van E-See Video tegen en we hadden het ook over onze missies. Zie hier de video op mijn Facebookprofiel (vanaf 6.00 min.): https://www.facebook.com/stephanieaukes

Vaak houden we onszelf onnodig klein, jagen we onze dromen niet of niet hard genoeg na. We denken vaak: wie ben ik nu wel om… vul zelf maar in. Gabby draaide het om:

Who are you to deny your big visions?

Mooi hè. Ik hoop dat haar one-liners je inspireren om ervoor te gaan met je business. Ik help je ook graag een stapje op weg met mijn gratis online PR-training. Doe je ook mee? Meld je hier aan voor deze online training over hoe je voor je business media-aandacht krijgt.

Was je ook bij het event? Wat was jouw grootste inzicht? Ook als je er niet bij was, vind ik het leuk als je me in een reactie laat weten welk inzicht jouw heeft geholpen in het profileren van jezelf.