My Title

Duitse bestseller roman “De dinsdagvrouwen” nu verkrijgbaar in Nederlandse vertaling

De dinsdagvrouwen, een bestselling roman van Monika PeetzDe bestselling debuutroman De dinsdagvrouwen van Monika Peetz, bekend van de krimiserie Tatort, is nu verkrijgbaar in een Nederlandse vertaling. Het boek van de in Nederland wonende schrijfster is in Duitsland meer dan 500.000 over de toonbank gegaan en staat al een jaar lang in de Duitse bestsellerlijsten. De dinsdagvrouwen is een aanstekelijke, humoristische roman over vriendschap en geheimen, waarin niets is wat het lijkt. De roman is verkocht aan 16 landen en staat ook op de bestsellerlijsten van landen als Oostenrijk en Noorwegen. De dinsdagvrouwen is ook bewerkt tot een televisiefilm. De televisiepremière van de film bereikte een groot publiek van 7 miljoen Duitse kijkers.

De dinsdagvrouwen
Judith, Kiki, Caroline, Estelle en Eva zijn vijf vriendinnen die elkaar al vijftien jaar elke eerste dinsdag van de maand ontmoeten in hun favoriete Franse restaurant, waar ze inmiddels bekendstaan als de dinsdagvrouwen. Eén keer per jaar gaan ze samen een weekendje weg, maar dit jaar is alles anders: Judith, die net weduwe is geworden, wil ter nagedachtenis aan haar overleden man de Jakobsweg gaan lopen die hij nooit heeft kunnen afmaken. Bezorgd om hun treurende vriendin besluiten de dinsdagvrouwen met Judith mee te gaan. Stap voor stap komen de vijf vrouwen erachter dat Judiths overleden man nooit op de plekken is geweest die hij in zijn dagboek omschreef. Er ontrafelen zich allerlei geheimen die de vriendschap van vrouwen hevig op de proef stelt.

‘Een zeer vermakelijk boek met veel levenswijsheid.wdr

Over Monika Peetz
Monika Peetz (1963) studeerde aan de universiteit van München en werkte als redacteur bij de Bayerischer Rundfunk, waar ze onder meer verantwoordelijk was voor Tatort. Sinds 1998 legt ze zich toe op schrijven. Ze schreef talrijke succesvolle televisiefilms en miniseries in Duitsland. Sinds15 jaar woont en werkt ze in Amsterdam.

De dinsdagvrouwen van Monika Peetz is een uitgave van uitgeverij Artemis & co, vertaald door Bonella van Beusekom,  280 p, ca. € 18,95 (actieprijs:  €15,- voor de eerste drie maanden).  isbn 978 90 472 0225 7,  verschenen november 2011.

Noot voor redactie
Voor meer informatie, recensie-exemplaren, interviewaanvragen of meer beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Stephanie Aukes | Supastar-pr via telefoonnummer 06-24608220 of via e-mail info(at)supastar-pr.com

Monika Peetz woont al 15 jaar in Amsterdam en spreekt vloeiend Nederlands.

Trailer televisiefilm ‘Die Dienstagsfrauen’:
http://www.youtube.com/watch?v=lotD9nnVRqs

Foto Monika Peetz door fotograaf Berttina Fürst-Fastré. Bij gebruik graag naam fotograaf vermelden.
http://img248.imageshack.us/img248/9769/monikapeetz.jpg (low res)
http://img522.imageshack.us/img522/2295/monikapeetzhighres.jpg (high res)

Omslag boek De dinsdagvrouwen:
http://img406.imageshack.us/img406/5630/omslagdedinsdagvrouwenm.jpg (low res)
http://img854.imageshack.us/img854/5630/omslagdedinsdagvrouwenm.jpg (high res)

By |2018-01-02T21:52:26+00:00December 12, 2011|PR Tips & Tricks|