Heb jij nieuwswaarde? Zo krijg je media-aandacht in krant, blad, radio of tv

“Ik ben er nog niet klaar voor om in de media te komen”. “Ik zal vast geen nieuwswaarde hebben”. “De media zullen mij wel niet interessant vinden.” Deze uitspraken hoor ik vaak van ondernemers. Te vaak. En dat, terwijl de kansen om in de media te komen voor het oprapen liggen.

Ook voor starters trouwens, de media zijn er gek op.

Het is veelal onzekerheid en niet weten hoe en waarmee journalisten te benaderen, dat ervoor zorgt dat een enorme kans voor geweldige zichtbaarheid en impact blijft liggen.

Ik wil de klok hard luiden want het gebrek aan vertrouwen in jezelf, staat jouw groeipotentieel als ondernemer in de weg.

 • Bereik je nu nog te weinig klanten, terwijl je weet dat je super veel waarde levert en veel meer mensen zou kunnen helpen?
 • Weten nog te weinig mensen überhaupt dat je bestaat?
 • Ben jij er schuldig aan dat je jezelf in de weg zit om de volgende stap te maken als ondernemer?

Heb je een van de bovengenoemde situaties met een “ja” beantwoord?

Kies dan nu voor een positieve verandering.

Dit is jouw kans.

Laat je angsten los.

Angst is je slechtste raadgever.

Ga staan voor wie je bent met jouw unieke talent.

Kies ervoor om gepassioneerd jouw verhaal met de wereld te delen.

Je zult merken dat er meer klanten én de juiste klanten op jouw pad gaan komen. Dat je omzet stijgt, je meer geluk zult ervaren en dat je enorm trots op jezelf zult zijn.

Stop playing small, start playing big.

Hieronder een aantal ideeën hoe je zichtbaar wordt via de media, want deze onderstaande punten hebben nieuwswaarde voor journalisten.

ONTDEK JOUW NIEUWSWAARDE:

 1. Ben je de eerste met iets (primeur)? Breng je bijvoorbeeld een boek uit? Dan ben je de eerste die dit boek uitbrengt (zo simpel is het) en kan dit voor veel media nieuwswaardig zijn.Ik heb vele auteurs geholpen met media-aandacht en zij scoorden aandacht bij onder meer: Algemeen Dagblad, Telegraaf, Editie NL (RTL4), VIVA en meer.Breng je een product of dienst op de markt dat onderscheidend is of de eerste in Nederland? Zoals bijvoorbeeld mijn klant GOOSE VPN. Zij zijn de eerste Nederlandse VPN-dienst. Dat heeft nieuwswaarde voor de media. Zo realiseerden ze aandacht in o.a. De Telegraaf, Elsevier, RTLZ.nl, Bright, Sprout, Computer Totaal en BNR Nieuwsradio.
 2. Ben je (ervarings)deskundig op een bepaald vakgebied? 

  De media zijn altijd op zoek naar experts en (ervarings)deskundigen. Zonder de input van deskundigen kunnen ze meestal hun artikelen en items niet maken.Stel dat een journalist een verhaal wil schrijven over afvallen anno 2019. Dan zal hij input wensen van een diëtist of therapeut.De journalist wil een geloofwaardig verhaal schrijven, heeft niet zelf alle kennis in huis en maakt zijn artikel interessant en waardevol met advies van een specialist.Dus bij je deskundig op een bepaald vakgebied? Een vakgebied waar je veel vragen over krijgt van je omgeving?Relateert jouw vakgebied aan hot items in de media zoals:

  – gezondheid (n1 topic!)
  – geluk
  – geld
  – succes
  – sex
  – (zelf)liefde
  – relaties
  – schoonheid
  – mode
  – eten en drinken
  – wonen en interieur

  Dan heb ik goed nieuws, want dan is de media op zoek naar jou.

  En om je gerust te stellen: de media zijn niet op zoek naar de beste expert. Wel naar de leukste expert om mee samen te werken.

  Je hoeft ook niet alles over een topic te weten, als je maar een leuk en interessant verhaal kunt vertellen.

  Ik heb door de jaren heen heel veel vakexperts geholpen aan media-aandacht. Bij bijvoorbeeld: LINDA, Flair, Telegraaf, FD, Elsevier, Metro, Penthouse, Parool, De Gelderlander, BNR en nog veel en veel meer.

 3. Heb jij een bijzonder verhaal te vertellen? 

  De media zijn gek op ‘human interest’ verhalen. Heb jij iets bijzonders meegemaakt in je leven, privé of als ondernemer?De media zijn altijd op zoek naar verhalen die raken en inspireren. Heb jij bijvoorbeeld een bijzondere carrièreswitch gedaan: van bankdirecteur naar theatermaker of heb je iets meegemaakt dat jouw leven compleet veranderd heeft?

  De media wacht op jouw verhaal. Mijn klanten verschenen eerder met hun human interest verhaal bij bijvoorbeeld: VROUW.nl, VIVA, Mijn Geheim en De Telegraaf.

 4. Heb je een bijzondere missie, visie of standpunt?

  Heb je een bijzondere missie, visie of een afwijkend standpunt? Ook dan kan de media interesse hebben in jouw verhaal.

  Zo is één van mijn klanten ervan overtuigd dat diabetes vaak verkeerd gediagnostiseerd word. Ze had een goede onderbouwing en de media pikte het groot op, onder andere het FD, vele gezondheidsmagazines en regionale kranten publiceerde erover.Of heb je een missie om eenzaamheid de wereld uit te krijgen? Wil je dat het onderwijs in Nederland verbetert? Of heb je een andere belangrijke missie? De media zijn een en al oor.

Zie je dat het voor jou ook heel goed mogelijk is om media-aandacht te krijgen.

Het lukt alleen veel ondernemers niet om dit daadwerkelijk te realiseren.

Meestal lukt het niet om free publicity te krijgen omdat ze niet weten:

 • Welke journalisten te benaderen
 • Hoe ze aan de juiste contactgegevens komen
 • Welk verhaal ze het beste kunnen vertellen
 • Hoe ze hun mailtje of belletje moeten insteken (journalisten worden te vaak op een verkeerde manier benaderd. Zelfs als een verhaal wel interessant is, kan het niks opleveren als je het niet goed aanpakt)

Dit alles leer ik je in mijn online programma:
Kraak de mediacode (nu geldt een speciaal b-day aanbod) aan de hand van 5 video’s, werkboeken en handige downloads + online support.

Ik deel mijn SUPASTAR-formule die werkt. Je krijgt de precieze scripts die voor mij en mijn klanten keer op keer werken en weet keer op keer nieuwswaarde te creëren.

Met mijn exacte scripts wordt het benaderen van de media met het juiste verhaal een invuloefening.

Mijn programma zorgt ervoor dat je legio ideeën krijgt waarmee jij in de media kunt komen.

Ik reik je onderwerpen aan op jouw vakgebied waar de media altijd op zitten te wachten zodat ook jij nieuwswaarde hebt en in de spotlight van de media kunt komen.

Vanwege mijn 40e verjaardag heb ik t/m a.s. zondag 19 mei een super speciaal aanbod voor je waarbij je ook mijn coaching krijgt om jouw eerste PR-succes te realiseren.

Let wel: Vanaf de zomer richt ik me volledig op een nieuw jaarprogramma, dit is dus voorlopig de laatste kans om mee te doen en mijn support erbij te krijgen + super gave bonussen.

Lees hier wat je allemaal krijgt als je meedoet.

Heb je nog vragen, stuur gerust een mail via deze pagina op deze mail of bel me op 06-24608220.

Hartegroet,

Stephanie

P.s. Wacht niet te lang met aanmelden. Het speciale aanbod is geldig t/m zondag 19 mei 23:59 uur + de eerste 10 aanmelders ontvangen een VIP-ticket voor mijn b-day event op 28 juni a.s.