Droom je van een artikel over je bedrijf in jouw regiokrant maar weet je niet goed hoe je dat aanpakt?  Ik deel vandaag een praktische tip die je direct publiciteit bij jou in de regio kan opleveren.

Hoe geweldig zou het zijn als je regionale krant een interview met je zou doen? Woon je in Eindhoven, dan heb je het Eindhovens Dagblad, woon je in Zwolle dan heb je de Stentor en de krant van Haarlem is het Haarlems Dagblad. Regionale media zijn vaak heel erg geïnteresseerd in ondernemersverhalen uit de buurt. Daar ligt voor jou dus een mooie kans. Zonde als je hem niet aangrijpt, vind je niet?

In welke regionale rubriek pas jij?

Deze simpele opdracht, kan je voor je het weet publiciteit opleveren: koop een week lang iedere dag jouw regionale krant. Lees hem niet zomaar door. Maar kijk eens welke rubriek er links of rechts bovenaan de pagina’s staat. De meeste kranten beginnen met de rubriek: nieuws. Daar vind je al het (plaatselijke) nieuws.

Wat verder op in de krant is er vaak ruimte voor: feel good verhalen en tips, plaatselijke ondernemers, events, nieuw geopende horeca, human interest.

Iedere dag zul je nieuwe rubrieken ontdekken, want het format van de krant is iedere dag anders. Als je een week lang jouw krant ‘volgt’ dan is de kans groot dat je interessante rubrieken tegen komt waar jij met je business in zou passen.

Contactgegevens journalist

Vaak staat de naam van de journalist die het stuk geschreven heeft er ook bij. Google is je beste vriend om er een telefoonnummer of e-mailadres bij te zoeken. Als jij dan de betreffende redacteur benadert en vraagt of jouw verhaal in een bepaalde rubriek past, kom je met iets heel concreets bij een journalist. Ook laat je zien dat je het medium leest. Dit vergroot je kans om free publicity te krijgen aanzienlijk!

En natuurlijk kun je deze tip ook bij andere kranten en magazines toepassen ;-)

Laat je het me weten als je gratis publiciteit gescoord hebt?