Free publicity krijgen tipsStaat het verschijnen in het NRC, bij BNR nieuwsradio of RTL Late Night op je verlanglijstje? Of wil je graag een interview met VIVA of Management Team? Heb je je dan eigenlijk wel eens afgevraagd op wat voor soort verhalen deze media zitten te wachten?

Wat ik merk is dat ondernemers vaak heel goed weten waar ze in zouden willen verschijnen, maar dat ze niet goed weten waar een journalist van een specifiek medium precies op zit te wachten; waar je hem of haar mee kunt overtuigen om aandacht te besteden aan je business.

Hoe kun je erachter komen wat een journalist wil? Het is heel simpel. Doe je huiswerk.

Stel je wilt graag in de Telegraaf komen. Weet je op wat voor soort onderwerpen de krant zich focust? Ken je de verschillende rubrieken? Het lijkt een inkoppertje maar heel vaak verdiepen ondernemers zich niet (goed genoeg) in de media waar ze graag in willen komen.

Dus wil je graag free publicity bij een specifiek medium, beluister of kijk een aantal uitzendingen. Koop de krant. Neem een abonnement op dat vakblad. Je zult zien dat je rubrieken tegen komt, waar jij in zou kunnen verschijnen. Je leert waar die media over schrijven en kunt beter inschatten wat zij willen en zo kun je daar slim op inspelen!

Dus, welk programma ga je bekijken/beluisteren en welke krant of tijdschrift ga jij kopen?

P.s. Wil je meer free publicity tips? Op donderdag 26 januari geef ik om 10.00 uur een gratis online training waar ik 7 bewezen PR-strategieën met je deel. Je kunt je hieronder aanmelden:

Klik hier om je aan te melden voor dit gratis PR-webinar.

Veel succes met het bekijken van de programma’s en rubrieken waar je graag in wilt verschijnen! En heb je free publicity gescoord? Leuk als je me een mailtje stuurt of tagt op Twitter via @Supastarpr