Amsterdam, 2 oktober 2008 – Stichting Estafettemars tegen Kindermishandeling (STEK) organiseert op 19 november 2008 – Wereld Kinderdag Tegen Geweld – om 13.00 uur op het Museumplein in Amsterdam de eerste Estafettemars tegen Kindermishandeling die ooit in Nederland is georganiseerd. De mars wordt grotendeels gevormd door kinderen en jongeren in de leeftijd van 9 tot 25 jaar, maar iedereen, ongeacht leeftijd, kan deelnemen. Burgemeester Cohen van Amsterdam steunt het initiatief en heeft alle Nederlanders opgeroepen te participeren. Daarmee laat je zien dat slachtoffers van kindermishandeling er niet alleen voor staan. Het startsein wordt gegeven door Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin. Aan het eind van de mars onthult hij een symbolisch monument. STEK wil met dit initiatief meer aandacht vragen voor de rechten van het kind en daarmee een voorbeeld zijn voor andere steden en landen wereldwijd. In de aanloop naar de estafettemars kunnen scholen worden geïnformeerd en voorgelicht door middel van lesmateriaal. Stichting Kinderpostzegels heeft 20 duizend euro gedoneerd aan deze eerste estafettemars.

Kijk voor meer informatie op www.estafettemars.nl

Over STEK
STEK staat voor Stichting Estafettemars tegen Kindermishandeling. De stichting is in 2007 door Sjieka van Rooijen in het leven geroepen in navolging van de missie van de inmiddels overleden professor Van Dantzig. STEK wil aandacht vragen voor kindermishandeling en het schokkende feit dat alleen al in Nederland tussen de 100 en 200 duizend kinderen bloot staan aan verwaarlozing en mishandeling en tenminste één kind per week hierdoor de dood vindt. Door middel van de estafettemars krijgen kinderen en jongeren de mogelijkheid zelf in opstand te komen om samen én met iedereen aandacht te vragen voor deze misdaad. Één van de doelen van STEK is een weg openen om het thema uit de taboesfeer te halen. De estafettemars is onderdeel van een meerjarenplan tegen kindermishandeling en verwaarlozing en zal jaarlijks terugkeren op 19 november, de Wereld Kinderdag tegen Geweld.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, interviewaanvragen en reacties kunt u contact opnemen met Stephanie Aukes | Supastar-pr per e-mail: info

[at]supastar-pr.com of telefoon: 06-24608220.