Zoals je weet heb ik de afgelopen weken een intensieve 4-daagse Facebook cursus gevolgd. Ondanks dat ik Facebook al jaren inzet in mijn marketingstrategie, leverde de cursus me veel eye-openers op. Ik had beloofd om belangrijke inzichten uit de cursus te delen. Dus, wil je ook meer halen uit je Facebookstrategie om klanten te interesseren in jouw business? Lees dan vooral verder.

Versla het nieuwe Facebook-algoritme 
Zoals je waarschijnlijk wel weet, heeft Facebook kort geleden aangekondigd dat ze hun algoritme veranderen. Facebook toont nu minder content van bedrijfspagina’s op je tijdlijn, en gaat meer content van privé accounts aan je tonen.

Holy crap, dacht ik in eerste instantie. Maar geen reden tot paniek. Dankzij de Facebook cursus weet ik nu, dat als ik een slimme strategie inzet, de algoritme verandering geen desastreuze gevolgen hoeft te hebben. Maar je moet er dus wat voor doen!

Haal meer uit je organisch bereik op Facebook met deze vuistregels om het nieuwe Facebook algoritme te verslaan:

1. Plaats op Facebook nooit dezelfde content als dat je op andere social media plaatst. 

Facebook is geen Instagram, Pinterest of LinkedIn. Klopt als een bus, niet? En toch wordt er op alle social media platforms vaak precies dezelfde content gezet. Veel ondernemers hebben tussen verschillende platforms een koppeling die content op alle platforms (tegelijk) deelt. Facebook is daar geen fan van.

Facebook vindt dat de content op hun platform uniek moet zijn. Unieke content levert je meer bereik op. Deel dus nooit precies dezelfde tekst op al je social media platformen. Denk na over je Facebook publiek en welke content geschikt is voor Facebook. Zo is je content op Twitter, kort en krachtig. Facebook is als platform juist heel geschikt om dieper op een onderwerp in te gaan.

2. Plaats dezelfde content nooit twee keer op Facebook.

Heel slecht voor je bereik. Niet doen dus.

3. Wissel je (vormen van) content genoeg af.

Facebook houdt van afwisseling. Plaats tekst van je blog, upload een video, plaats een afbeelding met een quote, doe een Facebook live of stel een vraag. Variatie wordt gewaardeerd. Niet alleen door Facebook maar ook door de mensen die je pagina volgen.

4. Facebook waardeert langere teksten meer dan kortere teksten.

Dit was voor mij een mega eye-opener. Ik hield mijn posts voorheen eigenlijk altijd kort, en verwees dan bijvoorbeeld door naar een blog. Whoops! Toen ik de ‘langere teksten strategie’ toepaste, werkte het ook meteen. Meer bereik, likes en reacties.

Enne weet dat het zo werkt: hoe meer likes, hartjes, reacties en het aantal keer dat je post gedeeld wordt, hoe groter je bereik wordt. Facebook beloont je door steeds meer mensen je post te laten zien. Want het is kennelijk een waardevolle post door de hoeveelheid interactie.

5. Maak een gratis besloten Facebookgroep (net als ik ;-)

Ik ben ook een gratis besloten Facebookgroep gestart. Facebook heeft niks veranderd aan het bereik in groepen.

Wat ik zelf mooi vind aan groepen is dat mensen in zo’n ‘veilige’ omgeving meer met elkaar delen. In een besloten groep durven mensen sneller advies te vragen aan anderen, valkuilen en successen te delen.

Ik ben zelf lid van meerdere groepen waarin het saamhorigheidsgevoel en de elkaar-naar-de-next-level intentie groot is. Love that!

En daarom ben ik de besloten Facebookgroep: Supastar PR Tips & Tricks + advies om je business te promoten gestart. Je kunt lid worden via deze link: https://www.facebook.com/groups/supastarprtips

Leuk als je jezelf even voorstelt (inclusief link naar je website) en deel jouw inzichten, stel vragen en geef feedback aan anderen.

Heb je ook een goede Facebook tip? Leuk als je hem hieronder in een reactie deelt.
Let’s get each other to the next level of success!