My Title

Nieuwsbericht: Kunstenaar Robert Roelink blaast eigen huis op

Feestelijke afsluiting Kunstweek bij Kunstcentrum Zaandam

Op zaterdag 12 november blaast Robert Roelink zijn eigen huis op tijdens de feestelijk afsluiting van de Kunstweek bij het Kunstcentrum Zaandam. Het levensechte, opgeblazen huis van de kunstenaar staat vanaf 16.00 uur op het grasveld naast het Kunstcentrum aan de Vincent van Goghweg 40 a/b. Op het veld branden vuren en wordt er glühwein geschonken om de dag warm af te sluiten. De Zaanse band Cargo zorgt voor live muziek.  Iedereen is welkom en toegang is gratis.

Gebakken lucht
Robert Roelink blaast een grote plastic uitvoering van zijn eigen wooncamper op met behulp van lucht. Dit project van de kunstenaar is een statement over de mens, de door hem verzonnen economie en zogenaamde financiële crisis. De economie is volgens Roelink slechts een verzinsel van de mens en is gebakken lucht. Deze zogenaamde gebakken lucht gebruikt de kunstenaar om zijn ‘tweede woning’ op te blazen.

Over Kunstcentrum
Het Kunstcentrum heeft meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van hedendaagse beeldende kunst en is actief in heel Nederland. Het Kunstcentrum is de kunstuitleen voor particulieren én bedrijven en beschikt over een veelzijdige kunstcollectie met meer dan 12.500 werken van 900 kunstenaars. Het Kunstcentrum is naast Kunstuitleen ook een actieve galerie voor hedendaagse kunstenaars. Een grote collectie toegepaste kunst is te vinden in de winkel en webshop. www.kunstcentrum.nl

Noot voor redactie
Voor meer informatie, interviews of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met persvoorlichter Stephanie Aukes via 06-24608220 of info (at) supastar-pr.com

Uitnodiging: wij nodigen u tevens van harte uit om bij de feestelijke afsluiting van de Kunstweek bij Kunstcentrum Zaandam aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden via bovenstaande gegevens.

N.B. Bezoekers ontvangen op zaterdag 12 november 10% korting op de gehele collectie.

By |2018-01-02T21:52:28+00:00November 3, 2011|PR Tips & Tricks|