My Title

Persbericht: 2e editie Festival 5D, vrijplaats voor de zintuigen, trok 3.000 bezoekers. Alle zintuigen geprikkeld bij Festival 5D

Foto Festival 5D 2011Amsterdam, 11 september 2011 – Festival 5D, het cultuurfestival voor de zintuigen van Amsterdam, vond afgelopen zaterdag plaats op de NDSM-werf. Het woeste terrein was het toneel voor theater, muziek, dans en culinair vermaak. De ongedwongen sfeer en het mooie weer zorgden voor 3.000 genietende cultuurliefhebbers. SBS6-tuinman Rob Verlinden legde met blinde jongeren een geurtuin van sterk geurende bloemen en zelfs eetbare planten aan. Hoe dat eraan toe ging is te zien in het programma “Rob’s Grote Tuinverbouwing” op 1 oktober aanstaande op SBS6. De derde editie van Festival 5D vindt plaats op 15 september 2012.

Zintuiglijke ontdekkingsreis
Bezoekers werden meegevoerd op een zintuiglijke ontdekkingsreis van spinnenwebben bouwen, line dancing, touwtrekken in een windtunnel en eten in het donker. Directeur Festival 5D, Beer Boneschansker: “Mensen met en zonder handicap zijn op Festival 5D samen gekomen en hebben als één geheel kunnen genieten van alle voorstellingen en workshops die alle zintuigen op scherp zette. Met het Festival 5D willen wij het gedachtegoed van een inclusieve samenleving verspreiden waarin iedereen, zonder uitzondering, mee kan doen. Met Festival 5D willen wij een voorbeeldfunctie vervullen om in Nederland meer inclusieve activiteiten te organiseren.”

Hoogtepunten
Het festival telde 45 voorstellingen, workshops, acts en animaties. Hoogtepunten van het festival waren het Nachtcafé waar festivalgangers in het pikkedonker konden dineren, de workshop muziek maken met groenten, de belevenistuin van Rob Verlinden, de voorleessessies op de Verhalenboot door bekende Nederlanders als acteur Peter Faber en actrice Susan Visser en het optreden van Ellen ten Damme.

Over Festival 5D
Stichting Festival 5D wil met het festival een inclusieve samenleving bevorderen waarin iedereen mee kan doen, ongeacht wie hij of zij is en wat hij of zij kan. Vorig jaar werd het festival voor het eerst georganiseerd door NSGK, de initiatiefnemer van het festival. Dit jaar is Festival 5D een onafhankelijke stichting geworden. NSGK en VSBfonds zijn betrokken als hoofdsponsors. Daarnaast wordt het festival financieel gesteund door SNS REAAL Fonds, Skanfonds, Fonds Nuts Ohra, Bartiméus Sonneheerdt, Johanna KinderFonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Oranje Fonds, Schipholfonds, Start Foundation en Stadsdeel Amsterdam-Noord.

// Einde bericht

Noot voor de redactie
Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met persvoorlichter Stephanie Aukes op telefoonnummer 06-24608220 of per e-mail communicatie@festival5d.nl

Fotomateriaal van Festival 5D kunt u hier downloaden: http://www.festival5d.nl/pers

By |2018-01-02T21:52:31+00:00September 11, 2011|PR Tips & Tricks|