My Title

Persbericht: Festival 5D | vrijplaats voor de zintuigen 10 september op NDSM-werf in Amsterdam

Festival 5D

Amsterdam, 22 juni 2011 – Op 10 september vindt de tweede editie van Festival 5D plaats op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Festival 5D is een vrijplaats voor de zintuigen, een culturele beleving voor zicht, tast, reuk, smaak en gehoor. Bezoekers worden van ’s middags één uur tot ’s avonds acht uur ondergedompeld in theater, muziek, dans en culinair vermaak. Festival 5D wordt georganiseerd door Stichting Festival 5D.

Belevingstuin
In samenwerking met SBS6-presentator Rob Verlinden, bekend van het tv-programma Tuinruimers, wordt ter plekke een geurtuin aangelegd om het reukzintuig van bezoekers te prikkelen. Muziek om naar te kijken wordt verzorgd door percussionist Martien Groeneveld die zijn eigen instrumenten bouwt zoals de Reuze Xylofoon, de Riolofoon en de Waterfluit. Muzikaal vermaak voor de oren is er van de winnaar van de Mooie Noten 2011, singer-songwriter Chris Kok. Ook zijn er diverse workshops zoals boksen, sambadansen, koorzingen en line-dancing. Tongstrelende hapjes en drankjes zijn te nuttigen in de pikdonkere Nachtbrasserie.

Theater
Theaterliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Er is veel theater op het festival onder andere: voorstellingen van Henk Zwart (voormalig artistiek leider Suver Nuver), Evert de Vries (directeur van het Amsterdamse Kleinkunst Festival) en Klemens Patijn (Orkater). Ook de nieuwste voorstelling van Cirque Frappé MAGICA is te zien en het duo van de De-Mobiele-Eenheid brengt een verrijdbare show rond het fenomeen slagwerk.

Voelen
In een vrolijke “Pipo” wagen kan er mobiel gesnoezeld worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door onder meer een muziektrilwaterbed. De 6 meter hoge uitkijktoren zorgt voor een prachtig uitzicht over Amsterdam en de Verhalenboot is net als vorig jaar de plek om even tot rust te komen van alle zintuiglijke prikkelingen. Bekende en minder bekende Nederlanders vertellen hier een mooi verhaal.

Het volledige programma wordt in de loop van juli op de website http://www.festival5d.nl gepubliceerd.

Over Festival 5D
Stichting Festival 5D wil graag het gedachtegoed van een inclusieve samenleving verspreiden. Inclusie houdt in dat iedereen, ongeacht wie hij of zij is en wat hij of zij kan, mee kan doen aan de samenleving. NSGK voor het gehandicapte kind, is de initiatiefnemer van het festival dat vorige jaar voor het eerst is georganiseerd. Dit jaar opereert het festival als onafhankelijke stichting. NSGK en het VSBfonds zijn betrokken als hoofdsponsors van het festival.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met persvoorlichter Stephanie Aukes op telefoonnummer 06-24608220 of per e-mail communicatie@festival5d.nl

Fotomateriaal van Festival 5D kunt u hier downloaden: http://www.festival5d.nl/pers

Festival 5D

Festival 5D
Datum : Zaterdag 10 september
Tijd : 11.00 tot 20.00 uur
Locatie : NDSM-werf in Amsterdam-Noord
Tickets vroege vogel tot 1 augustus : € 13,50
Tickets na 1 augustus : € 17
Kinderen t/m 12 jaar : € 3
Tickets zijn te bestellen via : http://www.festival5d.nl
Toegankelijkheid : Het festivalterrein is geheel toegankelijk voor minder validen.

Fotografie: Susanne Reuling

By |2018-01-02T21:52:37+00:00June 22, 2011|PR Tips & Tricks|