Op 5 juni wordt het tweede boek van Peter Bresser, “Hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr op reis” gepresenteerd  tijdens de première van Pjotr de Musical in de stadschouwburg in Amstelveen om 15.30 uur. Het boek gaat over de wereld van de vrolijke, slimme en dappere Pjotr. Hij komt op voor een klasgenootje dat gepest wordt, raakt geboeid door de Romeinse tijd en maakt met buurman een reis naar Rome waar ze van alles beleven. Bresser brengt ingewikkelde situaties waar kinderen mee te maken hebben op een luchtige manier in beeld. Hij wil daarmee kinderen die in moeilijke situaties terecht komen een hart onder de riem te steken. Van elk verkocht boek gaat  € 0.75 naar SOS Kinderdorpen. “Hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr op reis” is vanaf 6 juni verkrijgbaar via www.pjotr.tv.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de première van de musical en de presentatie van Peter Bresser’s tweede boek.

Het verhaal
In “Hallo, wie ben jij? ik ben Pjotr op reis” trekt Rome erg de aandacht van Pjotr, hij wil de eeuwenoude stad heel graag bezoeken. Ook komt Pjotr op voor Karin als Ben en Harry haar pesten, met als gevolg dat het kwaadaardige duo nu Pjotr heftig gaan pesten. Gelukkig heeft Buurman weer hele goed tips voor Pjotr. Schrijver Peter Bresser: “Mijn kinderboeken gaan over serieuze levenszaken die op een leuke en luchtige manier worden gebracht. Hiermee wil ik kinderen steun geven en herkenning bieden bij moeilijke situaties in hun leven. Denk aan een scheiding van de ouders of gepest worden op school. Er moet naar mijn mening veel meer steun zijn voor kinderen die het moeilijk hebben.” “Hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr op reis” is de opvolger van “Hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr”, het boek waaruit schrijver Peter Bresser sinds september 2010 op 64 scholen, 8.250 leerlingen, interactief heeft voorgelezen.

€ 0,75 cent per boek naar SOS Kinderdorpen

Peter Bresser weet uit ervaring hoe het is om in een ander gezin op te groeien en gunt alle kinderen over de hele wereld een warm en veilig thuis. De schrijver wil andere kinderen helpen door te laten zien wat hij heeft meegemaakt. Dat is de reden waarom SOS Kinderdorpen en Pjotr elkaar hebben gevonden. Allebei vinden zij dat elk kind een veilig en liefdevol thuis verdient. SOS Kinderdorpen en Pjotr maken zich samen sterk voor kinderen. Daarom gaat € 0,75 van elk verkocht boek naar de internationale kinderhulporganisatie.

Over Peter Bresser
Peter Bresser besloot in 2006 een carrière switch te maken. Hij zegde zijn baan als adjunct-directeurbij bij de ABN-AMRO op om zijn hart te volgen. Met “Hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr”, maakte de nu 44-jarige ondernemer, coach en yogaleraar Peter Bresser zijn debuut als kinderboekenschrijver. “Wie ben jij? Ik ben Pjotr op reis” is zijn tweede boek. Bresser is vader van Willem-Jan (13) en Annemée (10) en woont in Amsterdam. De schrijver, zelf geadopteerd, heeft zijn eigen jeugdervaringen in zijn boeken en musical verwerkt.