pr bureau, pr taxi's, taxify, pr bureau amsterdam, free publicity, publicity publiciteit, persbericht schrijven amsterdam, taxibranche, media-aandacht, goed pr bureau, pr campagne, supastar-pr, stephanie aukes, pr consultant amsterdamNieuwe taxi app Taxify nu beschikbaar in Amsterdam
Traditionele taxibedrijven verscherpen strijd met controversiële taxi-oplossingen

Amsterdam, 22 januari 2015 – Vanaf vandaag kunnen er in Amsterdam taxiritjes geboekt worden met de award winnende app, Taxify. Taxify is een gratis mobiele applicatie waarmee in één klik een taxi besteld kan worden bij gecertificeerde taxibedrijven. Het grote voordeel van Taxify is dat het bedrijf zeer scherp is op de relatie tussen technologie en taxichauffeur. In de landen waarin Taxify actief is zit de consument binnen vijf minuten vanaf bestelling in een gecertificeerde taxi. Daarnaast kan gekozen worden uit taxi’s in de buurt, favoriete chauffeur, de prijs, soort auto en klantbeoordelingen. Taxify is één van de snelst groeiende taxinetwerken van Europa en wordt onder meer gesteund met investeringen van Skype. In 2015 breidt de app uit naar andere steden als Haarlem, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Op dit moment is Taxify wereldwijd actief in acht landen. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor iPhone en Android telefoons en via www.taxify.eu/nl.

Internationale groei
Aemstel Taxi Amsterdam is de eerste taxicentrale dat zich bij Taxify heeft aangesloten. Directeur Aemstel Taxi Amsterdam, Frans Schutte: “Taxify is een enorm succes in het buitenland. Ik ben dan ook verheugd met Taxify samen te werken in Amsterdam. Ik ben ervan overtuigd dat deze gebruiksvriendelijke app de kwaliteit, veiligheid en het rendement in de taxibranche zal vergroten.” Matthijs Draijer, Country Manager Nederland van Taxify: “Wij bieden gecertificeerde chauffeurs en traditionele taxibedrijven een applicatie- en beheersysteem aan, die taxi’s verenigt onder de vlag Taxify. Taxify is meer dan een technologie bedrijf, met city en driver managers bewaakt Taxify continue de relatie met chaffeurs om zodoende de beste service aan de klant te kunnen verlenen. Een app alleen is namelijk niet genoeg. Met de opkomst van taxiapps, kunnen bestaande taxibedrijven blijven concurreren met innovatieve ontwikkelingen in de taxibranche. Voor klanten die gebruik maken van Taxifiy is de dienst gratis. Passagiers kunnen zelf een chauffeur kiezen op basis van profiel, prijs en feedback van andere klanten. Dit vergroot de veiligheid voor passagiers, wat een belangrijk item is geworden in de taxibranche.”

Cijfers
In de nieuwe markten die Taxify aanboort, is er een gemiddelde groei van 50 – 80% in het aantal gebruikers te zien. In Estland en Letland, de twee eerste landen waar de app gelanceerd is, is dat nog steeds 55%. In totaal heeft Taxify inmiddels meer dan 200.000 gebruikers. Het business model is gebaseerd op een maandelijkse- of betaal-per-rit vergoeding die doorberekend wordt aan de aangesloten taxichauffeurs. In 2015 breidt de app uit naar nog meer landen in Europa, Azië en Amerika. Taxify is momenteel actief in Estland, Letland, Georgië, Litouwen, Finland, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Nederland en binnenkort ook in Polen, Hongarije, Belarus, Spanje, Noorwegen en Zweden. Taxify verstuurd binnen 10 seconden vanaf de bestelling een bevestiging naar de consument dat de taxi besteld is en levert vervolgens binnen vijf minuten de taxi op de gewenste locatie.

Over Taxify
Taxify is opgericht in 2013 en is een initiatief van de Estlandse Markus Villig (20). Taxify biedt gecertificeerde taxibedrijven de mogelijkheid om klanten een taxi te laten boeken via een mobiele telefoon- en webapplicatie. Klanten kunnen op hun beurt ritprijzen vergelijken en een chauffeur en auto naar keuze bestellen, die al dan niet in de buurt is. Taxify won in Estland de award voor “Beste mobiele applicatie 2014” en was genomineerd voor de “Business Brilliance Awards 2014”.