Award voor beste multiculturele ondernemer en manager van Nederland

free publicity, supastar-pr, media-aandacht, publiciteit, gratis publiciteit, pr bureau amsterdam, pr campagne, pr advies, pr consult, pr expert, pr deskundige, hoe krijg je publiciteit

Foto: Darren Simon

Amstelveen, 22 november 2015 – Op zaterdagavond 21 november 2015 won Rodney Leysner ‘The Other Businessman 2015’ award voor beste multiculturele ondernemer van Nederland. Shurendy Gerardus werd verkozen tot ‘The Other Manager 2015’, de beste multiculturele manager van Nederland. De verkiezing is een initiatief van multiculturele businessclub The Other Network. Wethouder Rabin Baldewsingh en presentatrice Diana Matroos reikten de awards uit tijdens het jaarlijks prestigieuze gala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Met de verkiezing wil The Other Network succesvolle multiculturele ondernemers en managers in het bedrijfsleven zichtbaarder maken en culturele diversiteit in de top van het Nederlandse bedrijfsleven stimuleren. Het is de tiende keer dat The Other Network de awards zijn uitreikt.

Winnaars
Rodney Leysner is eigenaar van de Sparkel Group en heeft de eerste fashionable energy drink ontwikkeld speciaal voor vrouwen. Inmiddels heeft Rodney samen met zijn team acht merken ontwikkeld die in de schappen staan bij retailers als Albert Heijn, Action en Dirk van den Broek. Shurendy Gerardus is directeur bij Groupon Nederland, de bekendste onderneming voor online kortingsdeals. Melvin Tjoe Nij: “Rodney Leysner won ‘The Other Businessman’ award mede door zijn potentie en zijn grenzeloze internationale ambitie. Shurendy Gerardus werd verkozen tot ‘The Other Manager’ met name door zijn uitmuntende leiderschapskwaliteiten. Ik ben er trots op dat The Other Network en The Other Businessman in tien jaar tijd uitgegroeid is tot een businessclub van formaat en dat diversiteit in de top van het bedrijfsleven steeds zichtbaarder wordt.” Andere genomineerden in de categorie ‘ondernemer’ waren Suleyman Gögüs en Khalid Kassrioui en in de categorie ‘manager’ waren Dave Ensberg en Wendell Janssen genomineerd.

Jury
De stem van het aanwezige publiek, zo’n 300 beslissers uit het bedrijfsleven, stemmers thuis en een onafhankelijk juryoordeel wogen mee in het verkiezen van de winnaars. De onafhankelijke jury werd voorgezeten door Kenaad B.Tewarie, consultant bij Dasym Investment Strategies. Andere juryleden waren Ron Steenkuijl, voorzitter van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD), Rajish Sagoenie, voormalig voorzitter van het Koninklijk Actuarieel Genootschap en partner bij Milliman en Eric Robles, mentor en informal investor binnen onder andere Startupbootcamp en Rockstart.

Over The Other Network
The Other Network is een business club voor succesvolle, cultureel diverse ondernemers en beslissers in het bedrijfsleven die geloven in de kracht van diversiteit, opgericht in 2004 door Melvin Tjoe Nij. De bijeenkomsten van The Other Network worden gekenmerkt door Caraïbische hartelijkheid en Nederlandse efficiëntie. De leden zijn wereldburgers die samen willen werken, van elkaar willen leren en zelf als rolmodel jong talent op weg willen helpen. De club organiseert netwerkbijeenkomsten, zoals Meeting of Minds in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en de prestigieuze verkiezing van The Other Businessman. Melvin Tjoe Nij is tevens oprichter van Young Global People, een online job community die de instroom van hoogopgeleide multiculturele starters en young professionals bevordert op de arbeidsmarkt om de culturele diversiteit te vergroten in de top van het bedrijfsleven. www.theothernetwork.nl | www.ygp.nl