Orlando Kadir, free publicity, PR bureau, beste PR bureau, PR bureau Amsterdam, pr campagne, publiciteit, gratis publiciteit, persbericht schrijven, persbericht tips, media-aandachtPersbericht: Schade Staatsloterij veel groter dan gedacht
Orlando Kadir: Schadeclaims lopen niet in miljoenen maar in miljarden euro’s

Alphen a/d Rijn, 23 februari 2015 – Orlando Kadir, de bekende legal counselor van de slachtoffers van het bloedbad Alphen a/d Rijn, heeft Stichting Staatsloterijschadeclaim.nl vorig jaar opgericht om de gedupeerden van de Staatsloterij te helpen hun schade te verhalen. Volgens Kadir is de schade die de Staatsloterij heeft aangericht van 2000 tot 2008 vele malen groter dan wordt gedacht. Het gaat volgens zijn financieel experts niet over schadeclaims van tientallen miljoenen euro’s, maar om 2 tot 4 miljard euro schade. Stichting Staatsloterijschadeclaim.nl wil dit bedrag voor haar cliënten invorderen. Inmiddels hebben meer dan duizend gedupeerden zich bij de stichting aangesloten en worden er voorbereidingen getroffen om de aanzienlijke schadeclaims in redelijkheid met de Staatsloterij te berekenen. De Hoge Raad uitspraak van 30 januari 2015 is daarbij voor Stichting Staatsloterijschadeclaim.nl leidend.

Berekening gerechtvaardigde schade
Orlando Kadir: “Middels een gedegen schatting door een onafhankelijk financieel expert over de periode 2000 tot 2008 komen wij op een conservatieve schatting van minimaal 1 tot 2 miljard euro maar dit kan nog wel eens oplopen tot 4 miljard euro. Het leed is daarmee nog veel groter dan eerdere niet goed gefundeerde schattingen. Wat wil onze Overheid nu hiermee? Heeft de Toezichthouder ook gefaald? ´Onze´ ooit zeer gerespecteerde Staatsloterij moet wel grondig bij zichzelf te rade gaan, de inleg aan vele miljoenen gedupeerden terug geven en een redelijke schadebetaling toekennen. De ontnomen kansen om te winnen hebben een maatschappelijke trauma opgeleverd, dat de Staatsloterij via derden kanalen en experts nu doet voorkomen alsof de schade bijna niet te verhalen valt, is volledig in strijd met de uitspraak van De Hoge Raad. Alle gedupeerden moeten minimaal aanspraak maken om hun inleggeld terug te krijgen.”

Schade goed schatten en feitelijk uitbetalen
“Tenminste 200 miljoen kopers van staatsloten zijn voor de gek gehouden. Hen zijn kansen om te winnen strafbaar ontnomen en ze zijn financieel benadeeld. Is deze bewezen misleidingmethodiek nog steeds de kerntaak van de Staatsloterij en hoever mag deze dan daarin blijven gaan? De Staatsloterij dient haar aansprakelijkheid hiervoor volledig te erkennen zonder een voorbehoud of bezwaar. De Staatsloterij heeft laten weten in gesprek te willen gaan met eisers. Dat is absoluut een goed signaal. Ik zet mij volledig in voor alle benadeelden die een terechte en eerlijk geschatte compensatie moeten krijgen, óók de miljoenen mensen die niet automatisch hebben meegespeeld maar juist ‘losse loten’ hebben gekocht en nu niet kunnen bewijzen dat zij benadeeld zijn. Zij behoren niet meteen voor ‘fraudeur’ uitgemaakt te worden en dubbel benadeeld te worden maar behoren ook op korte termijn een compensatie te krijgen die eveneens op zijn minst redelijk is geschat,” aldus Orlando Kadir.

Start digitaal burgerinitiatief
Met een digitaal burgerinitiatief wil Stichting Staatsloterijschadeclaim.nl minimaal 40.000 handtekeningen verzamelen en hiermee de Staat en aldus de Staatsloterij dwingen tot een spoedige afwikkeling. Het initiatief is per 1 maart 2015 te tekenen op www.claimuwlot.nl.

Over Stichting Staatsloterijschadeclaim.nl
Corpocon Legal, het bedrijf van Orlando Kadir, is sinds 2012 benaderd door honderden gedupeerden die geen hoge inschrijfgelden konden betalen bij een andere stichting terwijl zij wel legitieme claims hadden. Geboren uit die behoefte is Stichting Staatsloterijschadeclaim.nl opgericht om voor iedere gedupeerde Nederlander toegankelijk te zijn. Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 7,50 ongeacht het aantal loten dat iemand in de periode 2000 tot 2008 gekocht heeft. De stichting werkt op basis van no cure, no pay.15% van het bedrag dat teruggevorderd wordt, gaat naar de stichting. Indien de Staatsloterij de kosten van Stichting Staatsloterijschadeclaim.nl echter volledig voldoet gaat 100% naar de gedupeerden. www.staatsloterijschadeclaim.nl

Over Orlando Kadir
Orlando Kadir is een belangenbehartiger en ervaren letsel en schade specialist die overtuigd, oprecht en deskundig opkomt voor de belangen van onder meer de gedupeerden van de Staatsloterij. Zelf geblesseerd ten gevolge van een ernstig verkeersongeval in 2009, en nog altijd vechtend voor zijn schadevergoeding tegen een grote verzekeraar, weet Orlando als geen ander hoe het is om te moeten vechten voor wat je waard bent. Orlando onderscheidt zich door diepgaande persoonlijke betrokkenheid en met passie en expertise op het gebied van letsel en schade belangenbehartiging. Kadir kreeg veel bekendheid als belangenbehartiger van 71 slachtoffers en nabestaanden van het Bloedbad in Alphen aan den Rijn (bloedbadalphenaandenrijn.nl). In december 2014 nodigde Humberto Tan van RTL Late Night hem en twee slachtoffers van het bloedbad uit, om over de zaak die nog steeds loopt, te vertellen. Ook verscheen Kadir in het programma Undercover in Nederland van SBS6. Corpocon Letsel en Schade B.V. procedeert in dat schadedossier al jaren met overtuiging en nota bene de nodige resultaten tegen de (mede)verantwoordelijken van deze letsel en schade. www.orlandokadir.nl | www.letselenschadeclaim.nl

Noot voor redactie
Voor meer informatie, interview-aanvragen en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met persvoorlichter Stephanie Aukes via telefoonnummer 06-24608220 en e-mail info[at]supastar-pr.com.

Dit persbericht is verstuurd in opdracht van Stichting Staatsloterijschadeclaim.nl.