free publicity, persbericht schrijven tips, persbericht, pr tips, hoe schrijf je een persbericht, media-aandacht, publiciteit, pr bureau amsterdam, pr agency amsterdam, pr firm amsterdam, beste pr bureau, hoe kom je in de media, beste persbericht tips

Het schrijven van een persbericht is een kunst. Er zitten zoveel regels aan verbonden dat het helaas te vaak fout gaat en je persbericht niets of weining oplevert. Met 15 jaar ervaring weet ik precies hóe je een persbericht schrijft dat wel scoort.

Dit kun je verwachten als we gaan samenwerken:

  • Op basis van een (telefonisch of Skype) interview met jou maak ik aantekeningen om het persbericht te kunnen schrijven
  • Ik doe vooronderzoek over het onderwerp om je goed te kunnen adviseren over de meest nieuwswaardige insteek. Ik stuur het concept persbericht naar je toe.
  • We bespreken het concept persbericht dat ik geschreven heb telefonisch en ik maak direct de nodige aanpassingen.
  • We bespreken of het zinvol is om beeldmateriaal bij te voegen (meestal wel!)
  • Ik help je bij het uitzoeken van perswaardig beeldmateriaal dat je aan mij aanlevert en geef advies over het aan te leveren bestand
  • Ik geef je voorafgaand van het versturen van het persbericht advies over hoe je het het beste kan aanpakken wanneer de pers je benadert n.a.v. het persbericht
  • Nadat het persbericht door jou is goedgekeurd, geef ik advies over het beste verzendmoment
  • Ik verstuur het persbericht naar alle relevante journalisten en media die jouw doelgroep bereikt
  • Na afloop ontvang je van mij een overzicht van de online publicaties van het persbericht. Ik houd de online meldingen voor je bij. Daarnaast kan ik in een groot aantal kranten en tijdschriften bijhouden waar het nieuws in is verschenen.

Een journalist ontvangt soms wel 100 persberichten per dag. Zorg dat je er tussenuit springt en je bericht niet in de prullenbak verdwijnt. Een goed geschreven persbericht wordt door journalisten sneller opgepakt en levert je dus meer free publicity op.

Ja, ik wil contact met Stephanie!