Oud-Beijerland, 18 februari 2015 – Het tweede boek van Nederlandse thriller auteur Gerard Hollander “Machthebbers zwichten. EU wankelt onder terrorisme” ligt vanaf 18 februari 2015 in de winkel. Het boek vertelt het verhaal van meedogenloze, ondergrondse terroristen die MIRA-rakketten stelen en regeringen en zelfs Europa voor het blok zetten. De baas van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BDV) moet het Europa van begin 20e eeuw zien te redden van een catastrofe. Dit boek is de opvolger van Hollander’s debuut ‘Moordend Gif’ (2013). ‘Machthebbers zwichten’ is verkrijgbaar bij de boekhandel, op Bol.com en via www.gerardhollander.nl. Bekijk hier de trailer van het boek: http://youtu.be/MFQHxdCnZvQ.

Feiten en fictie
Tijdens Hollander’s vele werkreizen, toen hij nog in dienst was van een bedrijf dat pijpleidingen aanlegde over de hele wereld, deed hij veel inspiratie op om ‘Machthebbers zwichten’ te schrijven. “In mijn notitieboek leg ik al 20 jaar feiten en gebeurtenissen vast over alles dat met macht en misdaad te maken heeft. In mijn boeken lopen waarheid en fictie door elkaar heen. Hoewel de situatie nu toch wel heel actueel is, gezien de onzekerheden in de Oekraïne en de Sovjet-Unie. In mijn nieuwe boek ‘Machthebbers zwichten’ bied ik de lezers een kijkje in de wereld waar machthebbers en terroristen lijnrecht tegenover elkaar staan. Als er niet op tijd ingegrepen wordt, dreigt het Europa zoals wij dat kennen, te worden vernietigd. Het is een spannend boek met een opzienbarende ontknoping!” aldus Gerard Hollander.

Achterflap tekst
Na de omwenteling in de Sovjetunie heeft er een machtswisseling plaatsgehad die de oorlogsdreiging in Europa bijna geheel heeft weggenomen. Westerse regeringen passen hun militaire strategie daarop aan en de wapenwedloop raakt in een impasse. Er ontstaat een situatie van status quo en er wordt een begin gemaakt met de reorganisatie van de geheime diensten. Dan slaat plotseling het noodlot toe, op mysterieuze wijze weet een wijdvertakte groep, niets ontziende terroristen zich toegang te verschaffen tot een militaire basis in Nederland. Er wordt uiterst geheim wapentuig ontvreemd waar niemand ooit het bestaan van wist. In het Catshuis wordt een crisiscentrum geïnstalleerd waar een denktank de mogelijke gevolgen moet analyseren. Wanorde, anarchie en totale chaos liggen op de loer. De machthebbers staan met de rug tegen de muur en zullen met hangende pootjes naar Brussel moeten als de diefstal na drie dagen nog niet is opgelost. Enorm gezichtsverlies dreigt. De chef van de BVD draagt alle verantwoordelijkheid. Kan hij de gruwelijke taak aan om zijn land en Europa te behoeden voor een financiële en economische catastrofe?

‘Machthebbers zwichten. EU wankelt onder terrorisme’ | prijs: € 20,95 | ISBN 9 789462 950771 | bladzijden: 377 | verschijningsdatum 18 februari 2015.

Over Gerard Hollander
Gerard Hollander (75) heeft tijdens zijn werkzame leven veel gereisd en heeft veel plaatsen op de wereld gezien. Thrillers lezen en schrijven is altijd zijn grote passie geweest. Na zijn pensioen is hij zelf gaan schrijven. In zijn boeken verwerkt hij verhalen die hij overal ter wereld heeft meegemaakt en plaatst deze in een spannende, fictieve context. www.gerardhollander.nl

Noot voor redactie
Voor meer informatie, een recensie-exemplaar en interview-aanvragen kunt u contact opnemen met persvoorlichter Stephanie Aukes via telefoonnummer 06-24608220 en e-mailadres info[@]supastar-pr[dot]com.

Recensie-exemplaar
Wilt u een recensie-exemplaar ontvangen? Wij hebben op aanvraag een gedrukte versie en/of een PDF van het boek voor u beschikbaar.

Lage resolutie beeldmateriaal:
https://www.dropbox.com/sh/lee8toj4am10qdg/AACSWr8r7SaatBfvoUiELBNka?dl=0

Indien u hoge resolutie beeldmateriaal wenst te ontvangen, kunt u dit bij bovengenoemde opvragen. U krijgt dan direct een link toegestuurd met het gewenste beeldmateriaal.