My Title

Persbericht: Uiltje Finn straalt in eerste e-kinderboek “Finn gaat naar de dierentuin”

Finn gaat naar de dierentuin

Anne Claire van der Lugt vertelt over de wonderlijke band tussen een uiltje en een muis 

Amsterdam, 3 juni 2013 – Afgelopen zaterdag verscheen het eerste e-kinderboek van Anne Claire van der Lugt, bedenker van het getekende uiltje Finn. Het boek is getiteld “Finn gaat naar de dierentuin” en gaat over een uiltje dat een bijzondere vriendschap heeft met een muis. Het e-book is gericht op kinderen van 1 t/m 7 jaar en is verkrijgbaar in de iBookstore van Apple. Ook is het boek in het Engels beschikbaar getiteld “Finn goes to the zoo”. De boeken zijn beschikbaar in de iTunes store.

Finn verhalen
In deze eerste editie gaan uiltje Finn en Mike de muis naar de dierentuin. In de natuur zijn uilen en muizen vijanden van elkaar. Muizen staan namelijk op de menukaart van de uil. De achterliggende gedachte van Anne Claire over deze bijzondere vriendschap is dat ondanks dat iemand anders is, je wel vrienden kunt zijn. Finn wordt een reeks van tenminste 20 e-books. In ieder e-book wordt kinderen iets geleerd. Bijvoorbeeld dat giraffes een lange nek hebben en blaadjes eten en dat leeuwen hard brullen en gevaarlijk zijn.

Costa Rica
Anne Claire van der Lugt: “Ik heb de Finn boekenreeks bedacht toen ik op een bounty strand in Costa Rica lag. Ik ben gek op dieren en ik zag op het strand allemaal wasbeertjes en kapucijnaapjes als één grote familie samen lopen. Ik heb toen besloten om Finn en Mike vrienden te laten worden die samen veel avonturen gaan beleven.”

Over Anne Claire van der Lugt
Anne Claire van der Lugt is 30 jaar en woont in Amsterdam. Zij is grafisch vormgeefster en oprichter van C-MOIDit creatieve ontwerpbureau is gespecialiseerd in het maken van unieke geboortekaartjes en trouwkaarten geheel naar wens van de klant. Daarnaast ontwerpt C-MOI eigentijdse menukaarten, bierviltjes, advertenties, flyers, huisstijlen en websites en zijn via de webshop kant-en-klare kaarten met Anne Claire’s touch te koop. C-MOI steunt Metakids, een stichting die onderzoek doet naar kinderen met een levensbedreigende stofwisselingsziekte. Van iedere 50 verkochte geboortekaartjes, gaat € 3 naar dit goede doel. www.c-moi.nl | www.dewereldvanfinn.nl

“Finn gaat naar de dierentuin” en “Finn goes to the zoo” zijn beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod touch. Het e-book telt 38 pagina’s. De prijs bedraagt  € 4,99.

ISBN-nummer “Finn gaat naar de dierentuin”: 978-90-820478-0-6
ISBN-nummer “Finn goes to the zoo”: 978-90-820478-1-3

Twitter: @dewereldvanfinn
Facebook: De wereld van Finn

By |2018-01-02T21:51:37+00:00June 3, 2013|PR Tips & Tricks|