My Title

Persbericht: Vechttoneel, eetbare bloemen, muziek en eten in het donker. Festival 5D zet alle zintuigen op scherp

Festival 5D

Festival 5D, foto Susanne Reuling

Amsterdam, 6 september 2011 – Festival 5D is het cultuurfestival voor de zintuigen van Amsterdam. Het ruige terrein van de NDSM-werf wordt aanstaande zaterdag 10 september omgetoverd in een proeftuin van vechttoneel, spinnenwebben bouwen, boksen en eten het pikkedonker. SBS6-tuinman Rob Verlinden legt met blinde jongeren ter plekke een geurtuin van sterk geurende bloemen en zelfs eetbare planten aan voor zijn programma. Bezoekers worden van ’s ochtends 11 uur tot ’s avonds 8 uur meegenomen op een zintuiglijke ontdekkingsreis van theater, muziek, dans en culinair vermaak.

Horen, zien, voelen, ruiken en proeven
Festival 5D heeft 45 voorstellingen, acts, animaties en workshops die alle zintuigen op scherp zetten. In het aarddonkere nachtcafé zien bezoekers niet wat hen wordt voorgeschoteld. De bizarre bediening laat er geen woord over los en de tafelgoochelaar is niet te vertrouwen. Een potje touwtrekken in een windtunnel daagt de spierballen uit en het vechttoneel van Young Gangsters “Too Many Yellow Men”, waar mannen letterlijk om een beeldschone geisha vechten, brengt bezoekers in Oosterse sferen. Dat er muziek in groenten zit, leren festivalgangers van de meisjes van ‘Met Dressing’ en in de workshop Spinnenweb gaan kinderen aan de slag met het bouwen van een reuze spinnenweb van kleurige bolletjes wol. Onder meer Ellen ten Damme en Chris Kok, winnaar van de Mooie Noten, zorgen voor muzikaal vermaak en bekende Nederlanders als cabaretière Plien van Bennekom en acteur Peter Faber lezen op de Verhalenboot hun favoriete verhalen voor aan het publiek.

Over Festival 5D
Stichting Festival 5D wil met het festival een inclusieve samenleving bevorderen waarin iedereen mee kan doen, ongeacht wie hij of zij is en wat hij of zij kan. Vorig jaar werd het festival voor het eerst georganiseerd door NSGK, de initiatiefnemer van het festival. Dit jaar is Festival 5D een onafhankelijke stichting geworden. NSGK en VSBfonds zijn betrokken als hoofdsponsors. Daarnaast wordt het festival financieel gesteund door SNS REAAL Fonds, Skanfonds, Fonds Nuts Ohra, Bartiméus Sonneheerdt, Johanna KinderFonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Oranje Fonds, Schipholfonds, Start Foundation en Stadsdeel Amsterdam-Noord.

Programmaoverzicht
Voor het volledige programmaoverzicht* en tijdschema zie: http://www.festival5d.nl/programma
* Programma onder voorbehoud. In geval van regen zijn alle voorstellingen overdekt.

// Einde bericht

Noot voor de redactie & persuitnodiging
Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen met de organisatie en artiesten kunt u contact opnemen met persvoorlichter Stephanie Aukes op telefoonnummer 06-24608220 of per e-mail communicatie@festival5d.nl

Wij nodigen leden van de pers tevens van harte uit om 10 september aanwezig te zijn en verslag te doen. U kunt zich opgeven via communicatie@festival5d.nl of door te bellen met persvoorlichter Stephanie Aukes op 06-24608220.

Fotomateriaal van Festival 5D kunt u hier downloaden: http://www.festival5d.nl/pers

Festival 5D
Datum : Zaterdag 10 september
Tijd : 11.00 tot 20.00 uur
Locatie : NDSM-werf in Amsterdam-Noord
Tickets : € 17
Kinderen t/m 12 jaar : € 3Tickets zijn te bestellen via : http://www.festival5d.nl en via de bekende voorverkoopadressen.
Toegankelijkheid : Het festivalterrein is geheel toegankelijk voor minder validen.

By |2018-01-02T21:52:32+00:00September 6, 2011|PR Tips & Tricks|