Webapplicatie berekent te verwachten gewichtsafname

Sportvasten presenteert de tussenresultaten van een wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de training met betrekking tot gewichtsafname. De resultaten zijn verwerkt in een applicatie waarmee mensen op www.sportvasten.nlhun verwachte gewichtsverlies kunnen berekenen. Op basis van gewicht, lengte en geslacht wordt berekent hoeveel kilogram iemand verliest wanneer hij/zij een 10-daagse Sportvastentraining volgt. De gewichtsafname na 10-dagen evenals het gewichtsverlies op dag 25 na de training wordt weergegeven. Doordat met Sportvasten een switch wordt gemaakt van suiker- naar vetverbranding, is er geen terugval naar het oude gewicht. Het onderzoek wordt begeleid door bewegingswetenschapper drs. Miriam van Reijen.

Tussenresultaten
Mannen verliezen na 10 dagen Sportvasten gemiddeld 5.5 kilo aan gewicht en 4.6 cm aan buikomtrek. Op dag 25 hebben zij gemiddeld nog 0,1 kilogram extra verloren en is hun buikomtrek verder afgenomen met 0,7 centimeter. Vrouwen verliezen na 10 dagen Sportvasten gemiddeld 3,9 kilogram. Op dag 25 zitten zij nog steeds op hetzelfde gewicht en is de buikomtrek met 0,7 centimeter verder afgenomen. In de tabel hieronder zijn de resultaten weergegeven. Het aantal gemeten proefpersonen staat achter de dag in de tabellen (aangeduid met ‘n’):

Mannen                     Dag 10 (n=20)             Dag 25 (n=16)

Gewichtsafname         5.5 kilogram                  5.6 kilogram

Buikomtrek                 4.6 centimeter               5.3 centimeter


Vrouwen                  
Dag 10 (n=26)              Dag 25 (n=17)

Gewichtsafname          3.9 kilogram                 3.9 kilogram

Buikomtrek                  5.2 centimeter              5.9 centimeter

Opvallend is dat de gemiddeld behaalde resultaten na de training/kuur behouden blijven of zelfs nog verder verbeteren na het einde van de training/kuur (dag 25). De gehele tussenrapportage is hier te lezen: http://sportvasten.nl/sv/downloads/sportvasten_spot_tussenrapportage.pdf

Eind 2013 presenteert Sportvasten de eindresultaten van het onderzoeken.  Tussentijds worden deelresultaten bekend gemaakt. Meer onderzoekstrajecten, naar onder meer het werkingsmechanisme, gewicht en conditie, worden op dit moment opgestart bij verschillende wetenschappelijke instanties.

Hoe werkt Sportvasten?
Sportvasten is een trainingsprogramma voor gezonde mensen met een normale conditie en enig uithoudingsvermogen. De eerste drie dagen bouwen Sportvasters hun voeding af. Daarna volgen er drie sapvastendagen en vervolgens wordt de voeding gedurende vier dagen weer opgebouwd. Tijdens de kuur wordt er iedere dag 20-30 minuten intensief gesport. Sportvasters slikken natuurlijke voedingssupplementen waaronder aminozuren, mineralen en anti-oxidanten die afbraak van spierweefsel voorkomen en een hongergevoel tegengaan. De supplementen ondersteunen het lichaam ook om de zogenaamde metabole switch van suiker- naar vetverbranding effectiever te maken. De switch van suiker- naar vetverbranding is blijvend wanneer Sportvasters eenvoudige voedingsrichtlijnen volgen en twee keer per week sporten.

Over Sportvasten
Sportvasten is ontwikkeld door medisch bioloog drs. Remco Verkaik. Verkaik begeleidde tal van topsporters waaronder Erben Wennemars en Marianne Timmer in hun voedingspatroon om betere sportprestaties te leveren. Sportvasten bestaat sinds 2010 en reeds achtduizend mensen hebben de voordelen van het trainingsprogramma ervaren.

Noot voor redactie
Voor meer informatie, additioneel beeldmateriaal of interview-aanvragen kunt u contact opnemen met de persvoorlichter van Sportvasten Stephanie Aukes op telefoonnummer 06-24608220 of per email pers

[at]sportvasten.nl

Wilt u als journalist zelf het Sportvastenconcept ervaren? Neem dan contact met ons op.

Beelmateriaal van Sportvasten kunt u hier downloaden: http://www.sportvasten.nl/persA scientifical study proves that the trainingsmethod Sportvasten is very effective. Read more on www.sportvasten.nl