free publicity, persbericht schrijven tips, persbericht, pr tips, hoe schrijf je een persbericht, media-aandacht, publiciteit, pr bureau amsterdam, pr agency amsterdam, pr firm amsterdam, beste pr bureau, hoe kom je in de media, beste persbericht tips

Het schrijven van een persbericht is een kunst. Er zitten zoveel regels aan verbonden dat het helaas te vaak fout gaat en het bericht geen of zeer weinig effect heeft. Met 15 jaar ervaring weet ik precies hóe je een persbericht schrijft dat wel scoort.

De belangrijkste redenen dat persberichten het nieuws niet halen: te weinig of geen nieuwswaarde, niet goed genoeg om(ge)schreven, onvolledig of simpelweg niet relevant. Maar de kranten staan wel vol met informatie uit persberichten.

Ik schrijf alleen persberichten voor klanten als ik denk dat zij daadwerkelijk het nieuws kunnen halen. Bij free publicity zijn er nooit garanties dus die kan ik ook niet geven, maar ik wil een inschatting voor de klant kunnen maken of het persbericht gebruikt gaat worden door journalisten en redacties, of niet.

Als ik denk dat je niet genoeg nieuwswaarde hebt, kan ik met je kijken hoe we dit kunnen creëren en geef ik advies over hoe je wel free publicity kunt krijgen. Een persbericht is slechts één middel. Er kan nog véél meer, dat leer je bijvoorbeeld tijdens mijn 1-op-1 training In 1 dag PR-expert of online programma Kraak de mediacode.

Wil je weten of jouw nieuws de krant kan halen en of een persbericht de beste optie voor je is? Boek een gratis 15 minuten consult met mij.

Als we na het gratis consult blijkt dat je nieuwswaarde hebt en een persbericht het juiste middel is, kun je het volgende verwachten als we gaan samenwerken:

  • Op basis van een (telefonisch of Skype) interview met jou maak ik aantekeningen om het persbericht te kunnen schrijven
  • Ik doe vooronderzoek over het onderwerp om je goed te kunnen adviseren over de meest nieuwswaardige insteek. Ik stuur het concept persbericht naar je toe.
  • We bespreken het concept persbericht dat ik geschreven heb telefonisch en ik maak direct de nodige aanpassingen.
  • We bespreken of het zinvol is om beeldmateriaal bij te voegen (meestal wel!)
  • Ik help je bij het uitzoeken van perswaardig beeldmateriaal dat je aan mij aanlevert en geef advies over het aan te leveren bestand
  • Ik geef je voorafgaand van het versturen van het persbericht advies over hoe je het het beste kan aanpakken wanneer de pers je benadert n.a.v. het persbericht
  • Nadat het persbericht door jou is goedgekeurd, geef ik advies over de media en journalisten waarnaar je het persbericht het beste kunt opsturen
  • Ik geef advies over het beste perslijstverzendsysteem dat je kunt gebruiken
  • Na afloop ontvang je van mij een overzicht van de online publicaties van het persbericht. Ik houd de online meldingen voor je bij. Daarnaast kan ik in een groot aantal kranten en tijdschriften bijhouden waar het nieuws in is verschenen. Daar ontvang je ook een overzicht van.

De investering voor dit persbericht pakket is € 1497 ex. btw

Een journalist ontvangt soms wel 100 persberichten per dag. Zorg dat je er tussenuit springt en je bericht niet in de prullenbak verdwijnt. Een goed geschreven persbericht wordt door journalisten sneller opgepakt en levert je dus meer free publicity op. Boek een gratis consult met mij om zeker te weten dat je nieuwswaarde hebt.

Ja, ik wil een gratis PR-consult met Stephanie!