publiciteit, pr campagne, pr bureau, persbericht schrijven, persbericht versturen, pr bureau amsterdamAmsterdam, 4 februari 2015 – Op 6 februari 2015 wordt de allereerste bloemenautomatiek in Amsterdam en omstreken geopend op de NDSM-werf waar bedrijven en omwonenden 24 uur per dag verse bloemen uit de muur kunnen halen. De bloemenautomatiek en bijbehorende winkel is een concept van 24Flower, van oorsprong tulpenkweker. Om 15.00 uur worden de bloemenmuur en de winkel, op de Mt. Ondinaweg 30b recht tegenover de pont, officieel geopend door de 11-jarige Puck de Vries. Zij is de dochter van één van de werknemers van de winkel en is terminaal gediagnostiseerd met neuroblastoom, een zeldzame vorm van kanker bij kinderen. 24Flower schenkt van elke verkochte bos bloemen uit de bloemenmuur € 0,24 cent aan Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Tijdens de openingsdag wordt de gehele opbrengst aan het fonds geschonken.

Pers is van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn. 

24/7 verse bloemen uit automaat
Na verschillende succesvolle pop-up stores te hebben gehad in onder meer de Berenstraat, Rozengracht en Haarlemmerstraat, besloten de eigenaren van 24Flower.nl dat het tijd was om de NDSM-werf in Amsterdam Noord te verrijken met een bloemenwinkel- en automatiek. “Met onze bloemenautomatiek en winkel tegenover de pont op de NDSM-werf willen wij de ondernemers en inwoners van Noord en omstreken van het gemak voorzien dat zij 24 uur per dag aan verse bloemen kunnen komen. Denk aan tulpen, rozen, narcissenbollen, blauwe druiven, azalea’s en gemengde bloemstukken. Vanaf nu kunnen mensen die in de buurt wonen of werken op elk tijdstip van de dag iemand blij maken met bloemen!” aldus mede-eigenaar Nikki van Eldijk.

Drie gradaties van versheid te koop
Bijzonder aan het concept van 24Flower is dat de bloemen – die uit eigen kas komen of rechtstreeks van andere kwekers – voorzien zijn van een versheid kleurcode sticker. Het is voor de consument daardoor transparanter welke kwaliteit bloemen gekocht kan worden. Groen staat voor “First Class Fresh” (€ 10) en houdt in dat de tulpen gegarandeerd 10 dagen zullen staan. Blauw staat voor “The Original Fresh” (€ 7) en houdt in dat je zeker nog 7 dagen van de tulpen kunt genieten. Oranje betekent “Too Fresh Too Trash” (€ 4) en garandeert nog 4 dagen plezier van het boeket. Terwijl bloemisten doorgaans erg veel bloemen weggooien omdat ze te oud zijn geworden, zorgt dit systeem ervoor dat 24Flower in hun pop-up stores 99.5% van de bloemen verkochten.

Boeketten aan een kledinghanger
De bloemen van 24Flower worden verkocht in een speciaal door 24Flower ontwikkelde papieren draagverpakking met twee hendels. Op die manier kunnen mensen de tulpen gemakkelijk mee nemen en zelfs aan het stuur van hun fiets hangen. De verpakking is tevens geschikt als cadeauverpakking. In de winkel hangen de boeketten als een kledingstuk aan een hangertje wat een bijzonder beeld geeft. Ook de rozen van 24Flower hebben sinds kort een bijzondere omhulsel: een hangverpakking met dicht gevlochten touw.

Over 24flower
24flower is een bloemenconcept van Nikki van Eldijk (28) en Michel Dignum (35) gevestigd in Wervershoof en sinds kort ook op de NDSM-werf in Amsterdam tegenover de pont. De consument kan nu naast het 24 uur per dag bestellen op 24flower.nl, ook in de winkel en muur 24/7 bloemen kopen in alle gradaties van versheid. 24Flower is een dochteronderneming van Haakman Flowerbulbs, exporteur van tulpenbollen, en zusterbedrijf van H&M Flowers, specialist in duurzaam watergebroeide tulpen. 24Flower verkoopt tulpen die zeker 10 dagen staan. Per verkocht boeket of plant schenkt 24Flower € 0,24 aan de stichting Vila Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. www.24flower.nl.