Heb je belangrijk nieuws dat je grootschalig onder de aandacht wilt brengen? Wil je je naamsbekendheid vergroten, je autoriteit bevestigen of nieuwe klanten aantrekken? Dan kan het PR-campagne pakket heel goed bij je passen!

Bij welk soort nieuws is het PR-campagne pakket interessant? Bij ‘hard nieuws’ als:

 • Uitgave van een nieuw boek (roman, management boek, do-it-yourself boek etc.)
 • Nieuwe app die nog niet bestaat
 • Bijzonder event (lokaal/landelijk)
 • Product of dienst die nog niet bestaat of die écht anders is als anders

Wat kun je verwachten als ik de PR-campagne voor je opzet en uitvoer?

Hieronder lees je het stappenplan dat ik doorloop voor al mijn PR-campagne klanten om free publicity te kunnen genereren (let wel: garanties zijn er niet, want je betaalt immers niet voor de media-aandacht, maar met dit stappenplan, heeft de ervaring geleerd dat we de meeste kans hebben op groot succes.)

Ik werk vanuit het principe: jouw succes, is mijn succes!

 • Samen met de opdrachtgever wordt een nieuwswaardige insteek gekozen voor de PR-campagne ofwel free publicity campagne. Supastar-pr adviseert de opdrachtgever hierover en doet zo nodig vooronderzoek hiernaar.
 • Op basis van input van de opdrachtgever schrijft (of herschrijft) Supastar-pr het concept persbericht. Dit kan zijn middels een (telefonisch) interview en/of documenten die de opdrachtgever beschikbaar stelt.
 • Supastar-pr stuurt het concept persbericht /uitnodiging aan de opdrachtgever. Nadat
  de opdrachtgever het persbericht heeft gelezen, worden desgewenst aanpassingen telefonische doorgenomen. Supastar-pr past het persbericht naar wens aan.
 • De opdrachtgever ontvangt de aangepaste versie van het persbericht en keurt deze
  definitief goed of geeft de laatste wijzigingen door zodat het persbericht na maximaal 3
  versies (2 correctierondes) goedgekeurd wordt.
 • De opdrachtgever en Supastar-pr stellen een lijst samen van zo’n 10 voorkeursmedia; de online- en offline media waarbij de opdrachtgever het meeste free publicity rendement behaalt. Deze media vormen het uitgangspunt van de PR-campagne. De opdrachtgever kan huidige media- contacten of voorkeuren van media doorgeven. Supastar-pr kan het persbericht ook aan deze redacties/journalisten/bloggers opsturen. Supastar-pr garandeert dat een grote groep relevante redacties, (freelance) journalisten en bloggers het persbericht toegestuurd krijgt. Doorgaans gaat het om zo’n 200-300 contacten.
 • De datum van het versturen van het persbericht naar alle relevante media wordt door
  Supastar-pr bepaald in overleg met de opdrachtgever.
 • Na definitieve goedkeuring van het persbericht stuurt Supastar-pr het naar alle journalisten en redacties die publiceren/items maken over het onderwerp en/of mogelijk interesse hebben in het onderwerp.
 • Follow up: Supastar-pr legt persoonlijk contact met (met name) de voorkeursmedia om free publicity te stimuleren. Dat blijft niet bij één follow up ronde. Om zoveel mogelijk free publicity te genereren, is het het meest effectief om meerdere contactmomenten met journalisten en redacties te hebben.
 • Supastar-pr levert journalisten (op aanvraag) professioneel beeldmateriaal aan in hoge resolutie (300 dpi) dat door de opdrachtgever verstrekt wordt voorafgaand aan de verzending van het persbericht.
 • Supastar-pr is het eerste aanspreekpunt voor redacties en journalisten. Wanneer een medium de opdrachtgever zelf benadert, verwijst de opdrachtgever de journalist/blogger door naar Supastar-pr. Op die manier kan Supastar-pr de insteek met de journalist voor bespreken en de opdrachtgever voorbereiden voor een mogelijk interview. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit en continuïteit van de campagne.
 • Supastar-pr plant voor de opdrachtgever de telefonische en fysieke interviews in wanneer de media de opdrachtgever wil spreken. Met iedere journalist/redactie die een interview wil doen, bespreekt Supastar-pr de invalshoek van het medium zodat de opdrachtgever goed weet wat hij kan verwachten van het radio- of televisie- interview of artikel.
 • De opdrachtgever kan indien gewenst de interviews met Supastar-pr vooraf doorspreken. Supastar-pr kan dan helpen met tips & tricks zodat de opdrachtgever de meeste winst behaalt uit de free publicity.
 • Middels telefonische en/of updates per e-mail houdt Supastar-pr de opdrachtgever op de hoogte van de resultaten. Hoe snel en hoe vaak er updates zijn, is afhankelijk van de reactiesnelheid van de media.

Ja, ik wil dat Supastar-pr mijn PR-campagne opzet en uitvoert!