Free PublicitySchrijf je hier in voor mijn gratis PR Tips & Tricks Ezine.

Eind 2010 ben ik full time begonnen in mijn bedrijf Supastar-pr. Een grote verandering want van 2007 – 2010 deed ik alleen af en toe een opdracht naast mijn vaste baan. In de twee jaar dat ik nu fulltime bezig ben, heb ik hard gewerkt aan de groei en strategie voor mijn bedrijf. Ik heb in deze twee jaar mijn omzet zien verdubbelen. Iets waar ik heel trots op ben!

De afgelopen twee jaar heb ik tientallen klanten succesvol free publicity gegenereerd in media als Telegraaf, Financieel Dagblad, Pauw & Witteman, Nieuwsuur, AT5, RTV-NH, Trouw, Volkskrant, Sprout.nl, Flair, Jan Magazine, Linda, Vrouw.nl, Parool en meer. Mijn klanten hebben gezien hoe ze meer traffic naar hun site krijgen, meer klanten aantrekken en meer omzet genereren doordat zij in de media hebben gestaan. Onafhankelijke aandacht van een journalist helpt in het bouwen aan naamsbekendheid en geloofwaardigheid. Het geeft een boost aan je expertstatus en vergroot het vertrouwen van klanten in jouw bedrijf!

De aanvragen voor free publicity campagnes blijven binnenstromen, maar als eenmansbedrijf kan ik maar een beperkt aantal klanten helpen. Om iedereen te kunnen helpen en mijn bedrijf verder te laten groeien, wil ik daarom mijn rol als PR en free publicity coach vergroten. Dit houdt in dat ik meer ondernemers zelf wil leren hoe zij voor hun bedrijf succesvolle PR kunnen doen en hoe zij gratis media-aandacht kunnen realiseren.

Ik richt me in het bijzonder op dienstverleners als coaches, trainers en adviseurs. De media is altijd op zoek naar experts met een interessante visie of een goed verhaal om een bijdrage te leveren aan hun nieuwsverhalen.

Wanneer een ondernemer nieuws heeft of een bijzonder verhaal, dan is de kans groot dat hij/zij daarmee free publicity kan genereren. Alleen hoe doe je dat? Wat zijn de do’s & don’ts? Hoe schrijf je een goed persbericht? Daarover ga ik ondernemers in workshops, (online) trainingen, VIP-events en programma’s alles over leren zodat zij weten hoe zij journalisten en redacteuren kunnen overtuigen aandacht aan hun bedrijf te besteden.

Om de eerste stap in goede PR te kunnen maken, is het belangrijk te weten wat de voordelen zijn van free publicity ten opzichte van adverteren bijvoorbeeld. Over de voordelen van free publicity, en waarom je daar meer klanten mee kunt aantrekken dan met adverteren, vertel ik je graag meer in deze blog.

Waarom investeren in een PR-budget in plaats van een reclamebudget?

• Free publicity is goedkoper dan adverteren en je kunt er een groter bereik mee hebben dan met een advertentie
• Redactionele aandacht is geloofwaardiger dan adverteren, want het brengt de boodschap over op een objectieve, journalistieke manier. Wist je dat nog maar 17% van de consumenten gelooft wat er in een reclame-uiting gezegd wordt? (Bron: 2010 Edelman Trust Barometer)
• Free publicity geeft potentiële klanten de kans jou beter te leren kennen. Het is inhoudelijke aandacht voor je organisatie, product of dienst
• Redactionele aandacht, een artikel in een krant, blad, op TV of radio, heeft een lage irritatie waarde bij lezers, kijkers en luisteraars
• Het kan een langdurig effect hebben, soms langer dan een jaar en het kan een sneeuwbaleffect hebben. Sta je bijvoorbeeld in de Telegraaf of in de regionale krant? Andere media lezen elkaars publicaties en kijken en luisteren naar elkaars programma’s. Het zal niet de eerste keer zijn dat mijn klanten daardoor nog meer media-aandacht gekregen hebben!
• Media-aandacht zorgt voor voorsprong op je concurrentie• Een artikel over jou en je bedrijf geeft meer waardering en vergroot je expertstatus
• Het geeft meerwaarde aan de betrouwbaarheid van de organisatie
• Het zorgt voor meer en positief gestemde bezoekers op je site
• Het schept een goed klimaat voor reclame, DM en overige communicatie-uitingen
• Free publicity leidt tot meer klanten en een hogere omzet

Wil je weten wat PR en free publicity voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met me op.