My Title

Quality Time Online interviewt Grote Prijs winnares Nicole Bus

Nicole Bus winnares Grote Prijs van Nederland 2010
“Prachtig, puur met heel veel hitpotentie. Zij is zelfverzekerd en straalt plezier uit.” Dat zijn de woorden van de jury van de Grote Prijs van Nederland voor Nicole Bus. Zij won de Grote Prijs van Nederland 2010 in de categorie singer/songwriter. Deze soulvolle dame is bij Quality Time Online ook zeker niet onopgemerkt gebleven. Wij vroegen een interview aan om haar beter te leren kennen!

Wie is Nicole Bus?
Ik ben een singer/songwriter, 21 jaar oud wonende te Utrecht. Vanaf mijn 11de maakte ik muziek en zong ik in de kerk. Op de middelbare school groeide mijn interesse voor het maken van muziek steeds meer. Dit zorgde ervoor dat ik een opleiding aan de Nederlandse Popacademie heb gevolgd. Deze studie heb ik succesvol afgerond.

Wat heeft je doen besluiten mee te doen aan de Grote Prijs Van Nederland?
In 2009 heb ik meegedaan aan een wedstrijd genaamd Gospel Challenge. Dit is een wedstrijd waar diverse gospelartiesten van Nederlandse bodem aan meedoen. Na een afvalrace was ik de gelukkige winnares. Hierdoor is er bij mij een motivatie ontstaan om mijn muziek nog meer onder de aandacht te brengen. Ik kende de Grote Prijs Van Nederland al een tijd en vond het een leuke uitdaging. Ik heb me hiervoor aangemeld en het resultaat is dat ik nu jullie te woord mag staan in dit interview!

Hoe voelde het om te winnen?
Heerlijk! Een beloning na al het harde werken. Ik ben al een lange tijd bezig met mijn muziek en zag dit als een mijlpaal. Het moment dat je daar op het podium staat voel je zo’n spanning. Het was daarom ook een hele ontlading na het horen van mijn naam als winnares!

Hoe zou je je muziek opschrijven?
Soul, Pop, Gospel, Reggae. Een handje vol verschillende genres die ik mij eigen maak. Ik vind het belangrijk om als artiest authentiek te zijn en dit te doen door mijn eigen sound te creëren. Maar om het voor mensen wat makkelijkere te maken, noem ik het (neo) soul-pop.

Waar haal je je inspiratie vandaan om muziek te schrijven?
Uit de Bijbel en mijn levenservaringen. Ik ben gelovig opgevoed en Jezus is een kernpunt in mijn persoonlijke leven en geeft mij veel inspiratie om te schrijven en muziek te componeren. Daarnaast vind ik het belangrijk om een boodschap naar buiten te brengen waarin liefde duidelijk naar voren komt.

Welke artiesten inspireren je?
Bobby McFerrin, Out of Eden, Lauren Hill en Bob Marley zijn artiesten die mij enorm inspireren.

Ben je een echt podiumbeest of zit je liever in de studio muziek te schrijven?
Beide. Ik maak mijn muziek zodat mensen mijn boodschap kunnen horen en als ik optreed kan ik mijn muziek ook duidelijk overbrengen. Maar ik houd er ook erg van om mezelf terug te trekken om zo de nodige aandacht te geven aan mijn muziek.

Als je een duet zou mogen zingen met een mannelijke artiest, met wie zou je dat duet dan willen doen en waarom?
Met Bobby McFerrin. Ik vind deze man buitengewoon geniaal en bewonder zijn vocale kunsten. Ik ben er van overtuigd dat ik samen met Bobby McFerrin op de gekste ideeën kan komen omdat hij als vocale genius een hele andere invalshoek heeft in de muziek. Ik zou zelf nooit op bepaalde lines komen die deze man zingt en gecomponeerd heeft.

Wat kunnen we van je verwachten in de nabije toekomst?
Ik ben me nu aan het focussen op mijn album wat dit jaar uit zal komen.

Wat betekent Quality Time voor jou?
Tijd doorbrengen met mijn geliefden om mij heen maar ook tijd doorbrengen in de studio of met mijn gitaar. Zorgen dat de tijd op een belangrijke manier met belangrijke mensen of zaken wordt ingevuld.

Heb je nog goede voornemens voor 2011?
Jazeker, nog harder werken en nog meer genieten van alles waar ik nu mee bezig ben.

Any final words?
Stay tuned en volg mij op www.nicolebus.nl en of http://twitter.com/nicoleabus hier houd ik iedereen op de hoogte van elke ontwikkeling over het album, optredens en leuke nieuwtjes.

By |2016-11-01T08:44:31+00:00January 10, 2011|PR Tips & Tricks|