My Title

QT interviewt The Freshmen: DJ Biba & MC GreenEyez

The Freshmen

The Freshmen, DJ Biba en MC GreenEyez, staan garant voor een dampend feestje met de lekkerste r&b en hiphop. Je kent ze van de voorprogramma’s van Sean Paul, Blackstreet en Wayne Wonder of hun vele optredens in clubs als Hotel Arena, Het Patronaat, Club Mambo, The Level of The Palace. Deze mannen gaan het hele land door om het uitgaanspubliek in de watten te leggen met hun groovy mixen en energieke optredens. Vorige week vrijdag nog vermaakten ze de crowd van de Black Music Special in the Sand met live optredens van J. Holiday, Pleasure P en Marques Houston. Een geslaagd feestje kan ik je vertellen. Hoog tijd dus om dit dynamische DJ/MC duo aan je voor te stellen!

QT: Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
We hebben elkaar ontmoet op een verjaardag van een vriendin van ons. We hebben veel gezamenlijke vrienden en zodoende raakten wij in de loop der tijd ook bevriend. Heel toevallig speelden we ook nog eens in dezelfde voetbalcompetitie tegen elkaar!

QT: Hoe lang werken jullie al samen?
We vormen nu bijna 2 jaar The Freshmen.

QT: Jullie zijn een dynamisch duo ‘on stage’. Ik heb jullie zien optreden tijdens de Black Music Special II. Hoe komt het dat jullie zo goed kunnen samenwerken?
Ik denk dat onze chemie gebaseerd is op onze goede vriendschap buiten het draaien om. We weten precies wat we aan elkaar hebben en wat ieders rol is. Op de een of andere manier hebben wij een manier gevonden om onze chemie op het podium goed te vertalen. Daar ligt echt onze kracht!

QT: Waar komt jullie liefde voor r&b en hiphop vandaan?
DJ Biba: Door mijn broer. Hij draaide altijd rap muziek op zijn kamer en kocht tijdschriften als The Source & XXL Mag die ik dan vervolgens pakte en zo een indruk kreeg van de R&B en Hip-Hop wereld.
MC GreenEyez: Alle lof in deze gaat naar mijn moeder. Vanaf kleins af aan speelde mijn moeder altijd lekkere soul in de woonkamer. Tegenwoordig heb ik nog steeds veel liefde voor de zogeheten ‘slowjams’.

QT: Welke Dj zie jij als voorbeeld Biba?
Eigenlijk zijn alle dj’s wel een voorbeeld. Als ik namen zou moeten noemen van inspirerende Dj’s dan zijn dat onder andere Smash Parker, Real el Canario, David Guetta & Jazzy Jeff.

QT: Welke MC inspireert jouw MC GreenEyez?
MC Aries inspireert mij tot de dag van vandaag nog steeds. Hij heeft mij het ‘vak’ ook geleerd en van A tot Z uitgelegd wat je wel moet doen, maar vooral ook wat je niet moet doen als het gaat om het MC-en.

The Freshmen

QT aan Biba: Wat is jouw specialiteit als Dj?
Mijn platenkeuze die ik op de juiste manier, het juiste tijdstip en in de goede volgorde weet te brengen.

QT aan MC GreenEyez: Hoe zorg je als MC ervoor dat je keer op keer de crowd helemaal meekrijgt?
De sleutel is aan te voelen wat de crowd wil en juist daar in mee te gaan. Dat is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan, maar uiteindelijk krijg je dat wel in de vingers. Probeer jezelf te zijn op het podium en ga je niet voordoen als iemand anders. Je moet zodanig proberen te hosten, dat als jij zelf uit zou gaan je het ook zou kunnen waarderen.

Wat was voor jullie de meest spectaculaire show die jullie gedaan hebben?
DJ Biba: Het voorprogramma van Sean Paul, Jamrock XXL, Black Music Special en een gig die we in Duitsland hadden waar er geen draaitafels waren maar waar we toch hebben gerockt met 2 cd spelers van het café.
MC GreenEyez: Voor mij persoonlijk was het voorprogramma van Sean Paul de meest spectaculaire show die we hebben gedaan. Het was de eerste keer dat we voor zo’n 2000 man stonden. Dat blijft altijd speciaal!

QT: Wat kunnen we verwachten van jullie in de toekomst?
Veel shows, radio maken bij Hototwenty, samenwerkingen met artiesten door met hen nummers op te nemen en wellicht dat het buitenland ons in de zomer te zien krijgt.

QT: Jullie hebbe twee mixtapes uit: ‘The Freshmen Volume 1’ en ‘Motion of the Ocean Volume 1’. Komt er binnenkort nog een nieuwe mix aan?
In 2011 releasen we een mixtape in samenwerking met een artiest van Nederlandse bodem!

QT: Any final words?
We bedanken jullie voor het interview en we hopen dat jullie nog lang mogen genieten van het draaien!

Wil je meer weten over The Freshmen, ga dan naar: www.thefreshmen.nl

By |2016-11-01T08:44:31+00:00November 22, 2010|PR Tips & Tricks|