My Title

Sabrina Starke presenteert debuutalbum “Yellow Brick Road” op 3 oktober 2008 in Paradiso

Sabrina StarkeOp vrijdag 3 oktober presenteert Sabrina Starke haar debuutalbum “Yellow Brick Road” aan het Amsterdamse publiek in muziektempel Paradiso. Twee dagen eerder, op woensdag 1 oktober, staat zij in haar eigen woonplaats Rotterdam op de planken van WATT (voormalig Nighttown) om haar nieuwe album aan haar stadsgenoten te presenteren.

De 29-jarige Rotterdamse Sabrina lijkt uit het niets te komen, maar deze zangeres en liedjesschrijfster timmert al geruime tijd aan de weg. Ze begon in een reggae band en ging vervolgens solo. In 2006 won Sabrina de zogenaamde Talent Night. Die bracht haar zelfs tot in het legendarische Apollo Theater in New York. In december 2006 werd ze tweede bij de Grote Prijs van Nederland in de singer/songwriter categorie. In 2007 merkte het Nationaal Pop Instituut haar op en werd ze gevraagd om twee songs te leveren voor het “Unsigned” project. Het van deze CD afkomstige nummer “Romeo and Juliet” schopte het in de Surinaamse hitlijst zelfs tot de nummer twee positie. Door het ministerie van OC&W werd Sabrina Starke geselecteerd voor het project “Getalenteerd” en als afsluiting van dat jaar werd ze verkozen tot muzikaal Ambassadeur van Rotterdam nadat ze de “Music Matters Award” gewonnen had.

Om haar in een duidelijke muzikale hoek te plaatsen is niet eenvoudig. Sabrina combineert Jazz, R&B en Nu Soul, maar heeft ook een Folky Singer/Songwriter kant. Met als uniek kenmerk een laidback zangstijl met een geheel eigen timing.

2008 moet het jaar van Sabrina Starke worden. Gekoppeld aan het Nederlandse productie- en schrijversduo Beat Royalty werd gewerkt aan haar eind september te verschijnen debuut album, dat in Amerika werd opgenomen. Het productieteam, opererend vanuit Los Angeles, werkte nauw samen met de befaamde en meervoudig Grammy genomineerde engineer Brad Gilderman, die de mix voor zijn rekening nam. De eerste single “Do For Love” is haar eerste visitekaartje en is regelmatig op de Nederlandse radio te horen.

De titelsong “Yellow Brick Road” is samen geschreven met niemand minder dan Han Kooreneef (bekend van o.a Marco Borsato, Jeroen van der Boom en Alain Clark).

OPTREDENS :
Za 27 sept – Nederland 1 – Raymann is Laat
Ma 29 sept – Nederland 1 – Omroep Max
Wo 01 okt – Rotterdam – WATT
Vr 03 okt – Amsterdam – Paradiso (kleine zaal) (entree 7 euro excl. lidmaatschap)
Vr 10 okt – Goes – Club Devo Zo 26 okt – Utrecht – Rasa (middag) No Label i.h.k.v. Culturele Zondagen Zo 02 nov – Beusichem – Theater Het Heerenlogement (middag)

Meer weten over Sabrina Starke? Ga naar: www.sabrinastarkemusic.com en www.sabrinastarke.hyves.nl

By |2016-11-01T08:44:35+00:00September 24, 2008|PR Tips & Tricks|