My Title

Studio West start Female Hip hop / R&B platform

Female hiphop/rnb project Studio WestOoit begon ik bij Studio West, centrum voor talentontwikkeling, met het volgen van zangles bij Marlon Hoefdraad en daarna ben ik evenementen gaan organiseren. Nu help ik af en toe met kleine dingen zoals tekstjes. Studio West is op zoek naar vrouwlijk hiphop/r&b talent. Om hen te helpen dit bericht te verspreiden, staat de oproep ook op mijn site!

Waar zijn toch die vrouwen in de Amsterdamse Hip Hop / R&B scène? Vanaf november start Studio West alweer met de 3e editie van Music lab, deze keer staat het project in het teken van Girls & Hip Hop. Studio West vindt dat de vrouwelijke Amsterdamse Hip hop / R&B scène erg onderbelicht wordt. Er is veel talent maar tot op heden vallen zij vaak buiten de radar en horen en zien wij veel te weinig van deze groep. Onder professionele begeleiding van MC Melodee van Hip hop groep La Melodia, gaat een groep getalenteerde vrouwelijke hiphoppers, mc’s, dj’s en zangeressen zich verenigen. Het doel van het platform is om de Amsterdamse Ladies of Hip hop in de schijnwerpers te krijgen. Tijdens het project wordt er gewerkt aan het vergroten van je zichtbaarheid en naamsbekendheid van de artiesten door een online portfolio te maken. Daarnaast sluiten we het project af met een spectaculair optreden op een toonaangevende locatie.

Op woensdag 9 november is er in Studio West een auditie. De meest veelbelovende talenten krijgen de kans om hun muzikale carrière op de kaart te zetten. Ben jij een vrouw tussen de 18 en 25 jaar en woon je in Amsterdam? Ben je al een ruime tijd actief in de Hip Hop / R&B scène maar wil je de lat nog hoger leggen? Dan is dit helemaal iets voor jou! De meest veelbelovende talenten krijgen de kans om hun muzikale carrière op de kaart te zetten.

Over MC Melodee
MC Melodee is al meer dan 14 jaar actief in de muziek industrie. Zo heeft ze ondermeer gewerkt bij de fameuze hiphop platenzaak “Fatbeats”, voor het internationale platenlabel “Kindred Spirits” en heeft ze haar eigen radioshow “ Future Vintage” gehost bij Radio 6 “Lijn 5” & VPRO’s “3 voor 12”. Behalve dat Melodee writer, performer en frontvrouw is van haar band La Melodia met wie ze overal ter wereld heeft opgetreden, begeleidt Melodee ook een Peer Education Traject in Studio West Amsterdam. Melodee is zelfstandig ondernemer en heeft La Melodia’s management tot op de dag van vandaag altijd zelf gedaan. Omdat ze haar sporen heeft verdiend in de hiphopscene investeert ze vandaag de dag ook in de toekomst van de hiphop door talentvolle jonge artiesten wegwijs te maken in de muziekbusiness.

Over Studio West
Studio west is dé plek voor jong en creatief talent in Amsterdam West. Je kunt er ontdekken of je talent hebt voor muziek, dans, theater of (nieuwe) media. Studio West biedt huisvesting aan onder andere theateropleiding Jong Rast, FDC en Vocal Trainer Marlon Hoefdraad. Studio West wordt mede mogelijk gemaakt door: Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Amsterdam, Stadsdeel Nieuw-West, VSB Fonds en de Meervaart.

By |2018-01-02T21:52:29+00:00October 24, 2011|PR Tips & Tricks|