Online (+ offline VIP) mediatraining voor succesvolle media-interviews
Geef vol zelfvertrouwen media-interviews en word een autoriteit en veelgevraagd expert

Wil je je autoriteit en expertstatus vergroten en succesvolle interviews geven aan de media? Optreden in de media kan je instant experstatus geven en ervoor zorgen dat je een veelgevraagde expert wordt. Niet alleen voor de media maar ook voor potentiële klanten.

Vind je het spannend om door journalisten geïnterviewd te worden? En wil je leren hoe je je optimaal voorbereid (dat helpt echt met de zenuwen!) zodat je er het maximale uithaalt? Wil je leren hoe je omgaat met lastige of onverwachte vragen en hoe je je antwoord zo formuleert dat je de regie terugneemt en dat jouw boodschap gehoord wordt? Volg dan mijn online training ‘Succesvol media-interviews geven’.

Je kunt de training volgen vanaf je eigen computer doen. Je hebt voor onbepaalde tijd toegang tot de videolessen. Daarnaast kun je de bijlagen bij de lessen met handige tips downloaden. Iedere keer als je een interview hebt, kun je ze er weer bij pakken zodat je er het maximale uit kunt halen.

Dit is wat je in de 6 videolessen van ‘Succesvol media-interviews geven’ leert:


Module 1: Introductie media-interviews

Tijdens deze module leer je hoe je media-interviews geeft voor verschillende soorten media (tv, radio, krant, magazines en online). Ik vertel welke ondernemers journalisten graag interviewen (en hoe je die kunt worden). Ook vertel ik over de verschillende interview-vormen die er zijn én hoe je het maximale haalt uit een interview met de media.

Module 2: Stappenplan inhoudelijke voorbereiding interview

In deze module leer je hoe je je voorbereid op een interview aan de hand van een stappenplan. Je leert hoe je een interview voorbereid voor de volgende situaties:
•  Een interview over een product of dienst
•  Een interview vanwege je (ervarings)deskundigheid of mening
•  Een interview vanwege je deskundigheid en mening in reactie op nieuws/stelling van de media
Ook leer je hoe je impactwoorden kunt gebruiken om jouw interview kracht bij te zetten zodat je een onuitwisbare, goede indruk achter laat.

Module 3: Interviews geven aan de geschreven pers
(inclusief online magazines & blogs)

Welke vragen stel je een journalist van de geschreven (online) pers voorafgaand aan het interview. En welke vragen stel je tijdens en na het interview? Dat deel ik met je in deze module.

Module 4: Radio- en televisieinterview’s geven
(inclusief podcasts & vlogs)

In deze module laat ik zien welke vragen slim zijn om vooraf te stellen als je en interview op de radio of televisie hebt. Ik deel hoe een voorgesprek in gaat met het medium en welke vragen je tijdens en na het interview kunt stellen zodat je het meeste haalt uit jouw media optreden.

Module 5: Omgaan met journalisten en interviewverzoeken

Wat doe je als een journalist je onverwachts belt?  Hoe houd je de regie over het interview en hoe ga je om met lastige vragen? Wat kun je het beste zeggen als je gebeld wordt met een inhoudelijke (spoed)vraag? En hoe ga je om met journalisten en interview-verzoeken in het algemeen? In module 5 krijg je antwoord op al deze vragen zodat je altijd goed voorbereid bent om succesvol in de media te komen.

Les 6: Hoe je een autoriteit wordt en een veelgevraagde expert/deskundige voor de media én potentiële klanten

In deze laatste module deel ik nog 10 PR-tips met je om je business naar een hoger plan te tillen zodat je de go-to expert wordt, niet alleen voor de media maar ook voor klanten.

 

Waarom zou je deze online mediatraining bij mij volgen?

 

Stephanie Aukes PR-expert, webinar expert, personal brand positioning expert

Mijn naam is Stephanie Aukes. Ik ben PR-coach en media-expert. Ik deel in deze training alle best practises uit mijn 15 jaar ervaring in de media en journalistiek. Ik heb zowel aan de kant van de media gestaan als: hoofdredacteur en redacteur én ik ben woordvoerder geweest bij auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Daar stond ik de pers vrijwel iedere dag te woord. Ik heb voor die organisatie en als ondernemer meer dan 100 interviews gegeven aan de pers zoals bij BNR Nieuwsradio. En als redacteur heb ik grote sterren mogen interviewen zoals Shaggy, bekend van “It wasn’t me” en R&B groep Next, bekend van de hit “Too close”.

Ik heb CEO’s getraind, auteurs begeleid, artiesten bijgestaan en kleine en grote ondernemers voorbereid om succesvolle media interviews te geven.

Ik hoop dat ik jou daar op een laagdrempelige manier met dit online programma ook bij mag helpen. Dat dit programma je het zelfvertrouwen geeft om altijd “ja” te zeggen op interviews met de media. En dat je zelf ook de stoute schoenen aantrekt om de media te benaderen om jou te interviewen. Met dit programma is het worden van the next business supastar en het waarmaken van jouw missie niet meer ver weg. Waag je de spong om met miljoenen mensen jouw visie en verhaal te delen?

 

Wat zeggen anderen…

“De mediatraining van Stephanie heeft mij goed voorbereid op het interview bij BNR Nieuwsradio. Ook lastige vragen, zoals over illegale downloads, kon ik door de goede voorbereiding met gemak en op een gepaste manier beantwoorden, zoals dat bij GOOSE als merk past. Mede dankzij de publiciteit in Telegraaf, AD, RTLNieuws.nl, RTLZ.nl, Bright, Computer Idee en BNR, zagen we het aantal abonnementen voor GOOSE VPN in no-time verdubbelen. De 20.000 gebruikers zijn we inmiddels gepasseerd.” – Joeri van de Watering, Goose VPN.

“Ik wil je bedanken Stephanie voor jouw hele goede mediatraining, je feedback, je support. De eerste zakelijke training waar ik echt veel van geleerd heb en die ook resultaat heeft gebracht.” – Vera van der Vesse, taboedoorbreekster.

 

 Zie ik jou straks shinen in de media?

 

Kies uit deze twee mogelijkheden om dit te bereiken:

Pakket 1. Online mediatraining
Je eenmalige investering voor deze online mediatraining is € 497 ex. btw. Na je aanmelding, heb je direct toegang tot de training.

Ja, ik meld me aan voor de mediatraining!

 

 

Pakket 2. Online mediatraining + 1-op-1 VIP media-advies 
Wil je naast de online training ook dat ik met je meedenk over jouw kernboodschap, je media-strategie en vind je het prettig om een interview met mij als voormalig (hoofd)redacteur oefenen? Kies dan voor deze optie. Je eenmalige investering voor de online training + mijn 1-op-1 advies is € 1500 ex. btw. In een ochtend of middag ( + voorbereiding) stoom ik je, telefonische of op locatie in Eindhoven, 100% klaar voor jouw mediasucces.

Ja, ik meld me aan voor de mediatraining + 1-op-1 support!

 

 

Zodra je je aanmeldt, worden je inloggegevens voor de online leeromgeving aangemaakt. Je kunt meteen aan de slag met de lessen en je hebt minimaal een jaar lang toegang.