Wat een sales funnel je business kan betekenen

Sales funnels zijn hot. Je vraagt je waarschijnlijk af of je er een nodig hebt, óf als je al een sales funnel hebt, hoe je hem nog effectiever kunt maken zodat je er meer leads en klanten door krijgt.

Wat is een sales funnel nu precies?

Een sales funnel is een proces waarin leads in een ‘trechter’ komen waarin ze worden warm gemaakt om een bepaald product of dienst bij je af te nemen.

Door je sales funnel te optimaliseren kun je het maximale uit je leads halen. Je laat je potentiële klant op een prettige manier kennis maken met jou zodat je de know-like-trust factor krijgt.

Je vraagt je misschien af of je een sales funnel nodig hebt.

Daar is een heel simpel antwoord op.

Ben je veel tijd kwijt aan het werven van klanten?

Houd je je liever bezig met het bedienen van je klanten dan met sales?

Heb je behoefte aan meer vrije tijd in je leven?

Dan is het simpele antwoord: ja, je hebt een funnel nodig.

Waar kun je een sales funnel zoal voor inzetten?

– Voor een intake, strategie- of kennismakingsgesprek met jou
om je product/dienst/programma aan te bieden

– Voor de verkoop van een online of offline programma, een advies- of coachingstraject, een e-book, een product, dienst of workshop of event, een

Manieren om jouw einddoel (een aankoop, jou inhuren) te bereiken met je sales funnel zijn bijvoorbeeld:

  • Je werft aanmeldingen voor je nieuwsbrief, gratis e-book, whitepaper zodat jouw potentiele klant je kan leren kennen en je biedt daarin een volgende stap aan.
  • Je biedt een blog of gratis video aan met als doel dat mensen zich gaan aanmelden voor een online programma of het aankopen van een e-book, product of dienst waarover je vertelt in je blog of video
  • Je werft aanmeldingen voor een webinar waarin je een aanbod doet. Dit hoeft niet persé een betaald aanbod te zijn.Mijn aanbod in mijn webinar is op dit moment een gratis nieuwswaardesessie met mij (aan zo’n sessie zitten wel een aantal voorwaarden verbonden omdat mijn tijd beperkt is en ik natuurlijk graag met ondernemers spreek die klaar zijn voor een volgende stap).

Met een effectieve funnel kun je jouw know-like-trust factor razendsnel opbouwen en je aanbod veel sneller en gemakkelijker verkopen.

Iedere keer als ik weer een aanmelding krijg voor mijn mailinglijst, mijn webinar, een persoonlijk gesprek met mij, of de aankoop van een van mijn programma’s of downloads, dan geeft dat zo’n geweldig gevoel!

Het stelt me in staat om meer tijd te besteden aan mijn klanten om ze optimaal te bedienen.

En het geeft me meer vrije tijd want mijn marketingfunnel werkt en levert me telkens weer leads en klanten op.

Mijn verkoopproces loopt gewoon door terwijl ik ga lunchen in de stad met mijn moeder (dit doe ik nogal graag :-)

Wil jij onderzoeken hoe een sales funnel voor jou kan werken? Of wil je weten hoe je jouw sales funnel nog effectiever kan maken?

Kom dan naar het Big Business Summer event op 28 juni 2019.

We gaan een actieplan maken hoe jij nog deze zomer voor je huidige aanbod meer leads en klanten kunt krijgen: