Stephanie Aukes' seminar over gratis publiciteit tijdens Dag van de ZZP'er in Amersfoort

Afgelopen zaterdag gaf ik een seminar tijdens de Dag van de ZZP’er in Amersfoort. Wauw, wat een opkomst. De zaal was eigenlijk bedoeld voor 150 man maar het was zo druk dat er heel veel mensen moesten staan. Dank als je erbij was. Ik kreeg zo’n positieve energie van de zaal!

Als je er niet bij was, niet getreurd. In deze nieuwe blog deel ik één van mijn gouden tips die ik tijdens het seminar van de #dvdzzp gedeeld heb.

Lees in deze nieuwe blog: Wat heeft nieuwswaarde voor de media?

De allerbelangrijkste tip die ik tijdens het seminar in Amersfoort gedeeld heb, is om te zorgen voor nieuwswaarde. Als je de media benadert, zorg dan dat altijd dat je nieuwswaarde hebt. Wanneer heeft iets nieuwswaarde? Heel veel verhalen en onderwerpen kunnen nieuwswaarde hebben, maar veel ook niet. Hoe weet je nu wat een journalist interessant vindt? Het allerbelangrijkste is dat je de juiste redacteur / journalist en medium benadert met iets dat voor hem waarde toevoegt voor zijn doelgroep: de lezers, kijkers of luisteraars.

Een voorbeeld. Vorige week was er in het nieuws dat een overvaller doodgereden was door de persoon waarvan hij het huis overviel. De media, en met name de media die bovenop de actualiteit zitten, de zogenaamde dagmedia zoals het 6 uur journaal en de kranten, willen dit nieuws snel verspreiden en het verhaal van alle kanten kunnen belichten. Dat doet de media door experts om hun mening te vragen en kun kennis te delen.

Zo scoor je gratis publiciteit seminar Stephanie Aukes Dag van de ZZP'er 2017

Start slide van het seminar tijdens Dag van de ZZP’er.

De media kan onmogelijk zelf alle expertises in huis hebben. En dat is ook helemaal niet wat ze willen. Ze willen graag praten over dit soort zaken met mensen uit het vak. Zo kwam er bij Editie NL op RTL4 een strafrecht deskundige aan het woord die vertelde hoe het verhaal van het doden van de overvaller strafrechtelijk kan gaan aflopen. Zonder de expertise van de deskundige, zou het tv-item nooit zo interessant zijn geweest om naar te kijken. De media heeft experts en deskundigen nodig en staan altijd open of zijn zelfs actief op zoek naar experts om mee samen te werken.

Je ziet dat je als deskundige nieuwswaarde kunt hebben door je expertise. Jij kunt ingaan op een actualiteit en daar je mening over geven en je kennis over delen. En je hoeft helemaal niet per sé de nummer 1 deskundige te zijn. Wat de media belangrijk vindt, is dat je een goed verhaal hebt, leuk bent om mee te werken, snel kunt schakelen en natuurlijk redelijk goed uit je woorden kunt komen (no worries, ik kan je daarbij helpen, mocht je je goed willen voorbereiden en willen oefenen ;-)

Ook is de media gek op innovatieve bedrijven, zoals veel start ups. Heb jij een super goed idee, dat nog niet bestaat of dat nog niet (veel) in de media is geweest? Grote kans dat je nieuwswaarde hebt.

Verbeter of vergemakkelijk jij het leven van mensen met een bepaald product? Dan is de kans groot dat je nieuwswaarde hebt.

Mijn lieve vriendin Alice Sanders kwam met mij mee om mij te supporten.

Herken jij je in één of meerdere van deze voorbeelden, dan kan ik niet anders dan te zeggen dat het je ontzettend veel kan opleveren als je de media opzoekt. Het is zo’n gemiste kans, als je het niet doet. Nee, heb je. Ja, kun je krijgen. Zo simpel is het. Als je meer klanten wilt aantrekken en gezien wilt worden als een autoriteit op je vakgebied, zodat potentiële klanten eerder voor jou kiezen dan je concurrent, zoek dan de samenwerking met de media op.

Weet je niet goed hoe je jezelf als expert, je product of dienst het beste in de media kunt brengen?

Morgen gratis online PR-training
Morgen, woensdag 5 april 2017, deel ik in een gratis online training 7 PR-strategieën die gewerkt hebben voor mijn klanten. Ik wil je met deze gratis PR-training inspireren en aansporen om ook de stoute schoenen aan te trekken en een journalist te benaderen. Aanmelden doe je HIER.

Ook al benader je maar één journalist. Ik zou zeggen: zet het op je to-do-lijstje van komende week en bekijk mijn webinar morgen.