Als ondernemer wil je natuurlijk op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste trends in je branche. Als je goed op e hoogte bent van wat er speelt in jouw niche (markt), kun je gemakkelijk inspelen op zaken die je op het internet en in het nieuws ziet. En daarmee kun je, als je er slim op inspeelt, free publicity krijgen voor je business.

Voorbeeld: Een klant van mij, Shari, viel het op dat dessert tafels een trend was in Amerika. Dit zijn bijzonder mooi opgemaakte tafels in een bepaald thema op feesten en partijen. Zij haalde die trend naar Nederland door het hier te introduceren. De media vond het geweldig! Onder meer VROUW.nl, Libelle en Santé schreven over Shari en ze werd een veelgevraagde expert op het gebied van eventaankleding. Met name VROUW vroeg haar keer op keer terug om mee te werken aan hun artikelen. Geweldig toch?

Hoe blijf je nu gemakkelijk op de hoogte van wat er speelt in jouw branche?

Het is tijdrovend om dagelijks het internet af te struinen op zoek naar het laatste nieuws.

Stel daarom Google Alerts in.

Dit is een gratis service van Google die je per e-mail op de hoogte houdt van de zoektermen die jij opgeeft.

Je kunt zelf instellen of je direct, dagelijks of wekelijks op de hoogte gehouden wilt worden.

Het is een super handige methode om op de hoogte te blijven van wat er speelt op jouw vakgebied, en het scheelt je enorm veel tijd.

Waarvoor kun je Google alerts allemaal gebruiken? 
– Bijhouden van wat er speelt op je vakgebied
– Laatste nieuws in de media bijhouden
– Ontdekken van nieuwe trends in jouw markt
– Bijhouden wat er over jezelf en je business geschreven wordt
– In de gaten houden wat concurrenten zelf publiceren (op hun website) en wat er over hen geschreven wordt
– Je eigen online reputatie in de gaten houden

Hoe stel je Google Alerts in?
Google alerts is heel eenvoudig in te stellen en je hebt er geen Google/Gmail account voor nodig.

Ga naar http://www.google.nl/alerts 

Wanneer je op de link klikt, krijg je de onderstaande opties te zien en wijst het zich van zelf (klik ook op: opties weergeven).

Zo stel je Google alerts in

Ik heb hier als voorbeeld “afvallen” als zoekterm gekozen. Als je iets doet op het gebied van gezondheid en afvallen, kan dit een interessante zoekterm zijn.

Je ziet trouwens ook direct onderaan voorbeelden van resultaten staan voor jouw zoekterm. Handig om te kijken of het relevante resultaten voor je zijn.

Gratis online PR-training woensdag 26 juli of 23 augustus
Lijkt het je geweldig om free publicity te krijgen voor je business?  Kijk dan morgen mee naar mijn gratis online webinar om 10 uur. Kun je niet? Ik herhaal het webinar op 23 augustus nog eens. Ik deel voorbeelden van wat journalisten interessant vinden, en ook hoe je kunt inspelen op trends. Je kunt je hier aanmelden om er gratis bij te zijn.